Lai iegūtu medicīnas karti, jāzaudē vieta bērnudārzā? 1

Lai Modras bērniņš saņemtu medicīnisko karti, arī viņam bija jāapmeklē acu ārsts, tāpat bija jāveic asinsanalīzes un vakcīnas. „Tā kā bērnam nav hronisku simību, mums nebija jāapmeklē ne neirologu, ne ķirurgu, šīs ailītes kartē aizpildīja ģimenes ārsts. Taču, lai apmeklētu acu ārstu, veiktu asinsanalīzes, obligātās vakcīnas, man bija jāņem brīvas dienas no darba. Rindā pie acu ārsta bija jāgaida 1,5 mēnesis. Pierakstu pie acu ārsta veicu jau pavasarī, neatliekot to uz pēdējo brīdi, jo daudziem ārstiem vasarās ir atvaļinājums,” pieredzē dalās Modra.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Kārtojot medicīnisko karti, Modrai radās vēl viena būtiska problēma, proti, ģimenes ārsts mātei lūdza atnest bērnudārzā iesniegto veselības karti. „Bērnudārzā teica, ka karti man nedos, pat uz pāris dienām ne, ja es gribot ņemt karti, tad jāņem bērns ārā no bērnudārza. Diemžēl man nav, kur atstāt bērnu, ja viņš neiet bērnudārzā. Tādēļ nekas cits neatlika, kā zvanīt uz skolu un teikt, ka medicīnisko karti atnesīšu septembra pirmajās dienās, jo agrāk nevaru to saņemt. Manuprāt, tas nav pieņemami, jo ģimenes ārstei būtu jādod jauns dokuments, bet viņi ir noslogoti un nevēlas visu informāciju pārrakstīt,” prāto Modra.

D. Strautmane stāsta, ka viņas praksē bērniem parasti tiek veidotas jaunas medicīniskās kartes. „Ja jūs man prasāt teorētiski, tad varbūt arī derētu kartes no bērnudārza, bet parasti vecāki nāk bez tās. Ja tomēr nāktu ar veselības karti no bērnudārza, tad turpinātu tās aizpildīt.” Savukārt Z. Broka atzīst, ka pie viņas vecāki galvenokārt nāk ar bērnudārza medicīnisko karti, kuru viņa turpina aizpildīt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.