Foto – Shutterstock

Ārstnieciskā vingrošana 0


Ar ārstnieciskās vingrošanas palīdzību, darbojoties kopā ar fizioterapeitu, var uzlabot ķermeņa fizisko stāvokli un koriģēt stāju. Tā ir iedarbīga metode pēctraumu rehabilitācijā.  Ārstnieciskās vingrošanas laikā fizioterapeits seko līdzi vingrinājumu pareizai izpildei, izvērtē ķermeņa reakciju uz dažādām kustībām un slodzēm un izvēlas piemērotākos vingrojumus.
Metodes, kas tiek izmantotas papildus medicīnas fitnesam

Reklāma
Reklāma

Slinga terapija

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Slinga terapijā tiek izmantoti striķi un cilpas, kurās tiek iekārts un nofiksēts pacienta ķermenis vai kāda tā daļa. Šīs terapijas primārais mērķis ir mazināt sāpes, trenēt kustību apjomu un uzlabot muskuļu funkciju. Ja pacients nespēj veikt kādu kustību dēļ sāpēm, fizioterapeits ar slinga aparāta palīdzību var iekustināt locītavu un tādējādi stiprināt muskuļus ap skriemeļiem vai trenēt mīkstos audus apkārt locītavai. Fizioterapeits novērtē, kurām ķermeņa daļām nepieciešama aktīva, un kurām pasīva slodze, savukārt slinga aparāts ir fizioterapeita palīgs, kurš ļauj sadalīt slodzi atbilstoši vajadzībai.

Kinezioloģiskā teipošana

Kinezioloģiskā teipošana ir fizioterapijas metode organisma fiziskā stāvokļa uzlabošanai, ko pielieto akūtu un hronisku sāpju gadījumā. Fizioterapeits uz vairākām dienām pacientam noteiktā ķermeņa daļā uz ādas piestiprina speciālu elastīgu saiti, kas kustību laikā palīdz muskuļiem, pasargā tos no pārmērīgas slodzes un uzlabo locītavu stabilitāti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.