Foto – Zigmunds Bekmanis

No “EXPO” līdz Ķīnas televīzijai 3

Vēl studiju laikā Marta piedalījusies izstādē “EXPO”, kas 2010. gadā notika Ķīnā. “Man tas likās ļoti aizraujoši, jo svešā zemē sirds vienmēr ilgojas satikt tautiešus. Lai gan Šanhajā dzīvo ap piecdesmit latviešu, katru dienu netiekamies. Izstādē man bija svarīgi arī savas valsts augstākajām amatpersonām sevi parādīt kā spējīgu latviešu meiteni Ķīnā,” atklāj Marta.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Nu Marta ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu uzsākusi savu projektu. Tomēr sākums visam bijusi Martas nonākšana Ķīnas televīzijā. “Tas bija laimīgs gadījums, ka mana pasniedzēja universitātē pierunāja mani piedalīties ķīniešu valodas konkursā, ko rādīja Ķīnas Centrālajā televīzijā. Tobrīd mana ķīniešu valodas prasme vēl nebija tik pārliecinoša, un mani no sacensībām izbalsoja. Bet pēc pāris nedēļām piezvanīja pasākuma producents, kuram bija patikusi mana izturēšanās kameras priekšā, un piedāvāja piedalīties ceļojumu šovā un vēlāk arī citos šovos, kur varēju stāstīt par Latviju un mūsu kultūras īpatnībām.”

Pēc šova Marta Ivaņinoka saņēmusi daudzu televīziju piedāvājumus. “Es sāku sadarboties ar vienu Šanhajas televīzijas programmu, kurā tika runāts par kultūru atšķirībām. Tur filmējos trīs gadus, kas deva gana lielu atpazīstamību gan Šanhajā, gan vēl septiņās Ķīnas pilsētās, kur šovu rādīja katru sestdienas vakaru. Katrā raidījumā, sākot uzstāšanos, es vienmēr teicu: “Esmu Marta no Latvijas.” Un šie vienkāršie vārdi ķīniešu skatītājiem izraisīja lielu interesi uzzināt, kur tā Latvija īsti atrodas.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.