Foto – Fotolia.com

Berzēšanu veic ar lielāku spēku. Šo paņēmienu visefektīvāk izmantot locītavu un saišu masāžā, jo tā uzlabo skrimšļu vielmaiņu un aizkavē to nodilšanu. Tā padara ādu sārtu, jo paplašinās asinsvadi, uzlabojas audu barošanās un vielmaiņa, paātrinās nervu impulsu pārvade uz muskuļiem. 0


Mīcīšana ir galvenais paņēmiens, ar kuru iedarboties uz muskuļiem. Tā nozīmē muskuļa satveršanu, atvirzīšanu no kaula, izkustināšanu un atbīdīšanu sākumstāvoklī. Tā paātrina pienskābes un citu vielmaiņas gala produktu aizvadīšanu, mazina muskuļu nogurumu, uzlabo audu barošanos un vielmaiņu, tādēļ šo paņēmienu bieži praktizē sportistiem. Nogurušo muskuļu darbspējas pēc tam pieaug divas līdz četras reizes.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Dauzīšanas laikā uz ķermeņa audiem iedarbojas ar ritmiskiem sitieniem, kas ietekmē iekšējos orgānus. Atkarībā no izpildes veida tā var gan paātrināt, gan palēnināt sirdsdarbību un elpošanu. Šis paņēmiens ieteicams, lai tonizētu muskuļus, taču nav vēlams pārpūlētiem un nogurušiem muskuļiem.

Vibrācijai raksturīga tikpat dziļa iedarbība kā dauzīšanai. Tā labi atslābina saspringušus muskuļus. Masieris ar rokām izdara tricinošas kustības un pārvada vibrāciju uz pacienta ķermeni, ar pirkstiem satverot muskuli un purinot, kā arī viegli kratot atslābinātu roku vai kāju. Ilgstoša svārstīšana atslābina saspringušus muskuļus, savukārt neilga paaugstina to tonusu. Vispirms ieteicams konsultēties ar ģimenes ārstu, vai veselības stāvoklis šādu procedūru pieļauj. Jāpārliecinās, vai asins analīzes neuzrāda iekaisumu un nav augsts asinsspiediens.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja ir akūtas kaites, paaugstināta temperatūra vai vairākas hroniskas slimības, masāža nav ieteicama. Arī neprasmīgi veikta masāža var kaitēt veselībai, tāpēc jāpārliecinās, vai masierim ir sertifikāts, kas garantē nepieciešamās medicīniskās zināšanas.

Kas jāievēro, dodoties uz masāžu?

  • uz procedūru jāierodas tīram, lai netīrumus neierīvētu ādas porās un neveidotos iekaisums vai sāpīgi izsitumi
  • urīnpūslim un zarnu traktam jābūt iztukšotam, lai spiedīgas vajadzības dēļ masāžu nevajadzētu pārtraukt
  • maltīte jābauda ne vēlāk kā divas stundas pirms procedūras, jo pēc ēšanas paplašinās asinsvadi un pastiprinās asiņu pieplūde vēdera dobuma orgāniem. Masāžas uzdevums ir līdzīgs paplašināt asins vadus un veicināt asinsriti noteiktā vietā. Tā sirds un asinsvadu sistēmai sagādā pietiekami lielu slodzi
  • jāieplāno vismaz desmit minūtes laika atpūtai pēc procedūras.

Vairāk par veselību – tematiskajā izdevumā “400 padomi veselībai un skaistumam”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.