Foto – Shutterstock

Vates pikas diēta. 0


Princips – nolūkā mazināt izsalkumu, pirms katras ēdienreizes norīt apelsīnu sulā samērcētu vates pikuci, tā nodrošinot organismu ar vitamīniem, bet neēdot cieto pārtiku. Lai gan izklausās bīstami un biedējoši, arī šai diētai ir piekritēji!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Draudi. Šī diēta saistās ar veselu virkni dažādu risku, jo var izraisīt zarnu obstrukciju vai aizrīšanos un smakšanu. Organismam var būt grūti izvadīt nesagremotās vates pikas, tāpēc uztura speciālists šo ideju kopumā vērtē kā ļoti sliktu un bīstamu.

HCG diēta.

Tā nozīmē ne vien ēst mazkaloriju pārtiku, bet arī injicēt vai pilienu veidā lietot cilvēka horiongonadotropīnu (HCG) – hormonu, kas organismā rodas grūtniecības laikā. Uzskata, ka tam ir izsalkumu mazinoša un taukus dedzinoša iedarbība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Draudi. Rafaels Grimans aizrāda, ka daudzās valstīs, piemēram, Francijā, šī diēta ir aizliegta, jo tai var būs ļoti smagas sekas – šāds uztura režīms var izraisīt hormonālās sistēmas darbības traucējumus un ļoti kaitēt vairogdziedzerim. Diēta veicina arī uzturvielu trūkumu, jo paredz vien 500 kilokaloriju uzņemšanu dienā. Arī šajā gadījumā nedrīkst aizmirst par zaudētā svara atjaunošanos līdz ar brīdi, kad atsāk ēst normāli.

Cigarešu diēta.

Uzskata, ka tabakai ir izsalkumu mazinoša iedarbība. “Dienā izsmēķēta paciņa cigarešu sadedzina apmēram 200 kilokalorijas,” atzīst Rafaels Grimans. Lai ēstu mazāk, sievietes dažkārt sāk smēķēt vairāk un gadās arī, ka kāda vispār pasāk uzvilkt dūmu tikai tāpēc, lai notievētu.

Draudi. Sirds asinsvadu slimības, plaušu vēzis, ādas priekšlaicīga novecošana, neauglība. Tabakas dūmu iedarbībā ir daudz slikta, cigaretes nekādi nevajadzētu uzlūkot kā novājēšanas līdzekli.

Citronu diēta.

Citronu diēta vai drīzāk organisma attīrīšanas kūre ir uztura režīms, ko iecienījušas ļoti daudzas slavenības un kas ļauj attīrīt ķermeni no toksīniem, vienlaikus tiekot vaļā no dažiem liekā svara kilogramiem. Ievērojot šo diētu, aptuveni nedēļu jādzer citronu sula, kam piejaukts kļavu sīrups un Kajēnas pipari.

Draudi. Līdzīgi kā citas mazkaloriju diētas un uztura režīmi, kas paredz vienīgi šķidruma uzņemšanu, arī citronu diēta izraisa dažādu uzturvielu deficītu un muskuļu masas zudumu. Tā izsalkums neatkāpjas, zaudētā svara atgūšana nav novēršama.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.