Foto – Shutterstock

Lenteņa diēta. 0


Šīs diētas apraksts nudien izraisa vēlmi šausmās noskurināties: tie, kas ievēro šo uztura režīmu, labprātīgi inficējas ar parazīttārpu. Ideja – lentenis apēd daļu cilvēka uzņemtās pārtikas. Kaut gan ārsti šādu diētu nedz iesaka, nedz praktizē lenteņa “implantēšanu”, internetā iespējams iegādāties visu – pat kapsulas ar parazīttārpa oliņām.

Reklāma
Reklāma
13 pazīmes, kas liecina – tavs partneris ir “toksisks” un zog tavu laimi 2
Krimināls
Jūrmalā pazudusī māte ar mazuli atrasti sveiki un veseli 18
Kokteilis
TESTS. Karstuma neatņemamais pavadonis… Ko par tevi var pateikt mīļākā saldējuma garša? 1
Lasīt citas ziņas

Draudi. Lentenis izraisa vēdergraizes, galvassāpes, bezmiegu. “Tārps zarnās aug arvien lielāks. Tas nepatērē sevišķi daudz kaloriju, toties patērē vitamīnus, cilvēka organismā izraisot deficītu,” saka uztura speciālists. Lentenis veselībai nodara daudz slikta, vēlme ar to inficēties ir pretrunā ar veselo saprātu.

Badošanās.

Princips – dzert vienīgi ūdeni, buljonu un zāļu tējas. Badošanās sākotnē ideja gan nav zaudēt svaru, bet attīrīt organismu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Draudi. Ilgi badojoties, sākas pamata uzturvielu – tauku, cukuru, olbaltumvielu – deficīts organismā. Tā dēvēto lēno cukuru trūkums izraisa nogurumu, tāpēc ķermenis pastiprināti sāk tērēt taukos noglabātās rezerves, taču tas ķeras arī pie krājumiem, kas atrodas muskuļos, izraisot to sarukšanu. Pēc Rafaela Grimana teiktā, pēc ilgākas badošanās organismā sāk trūkt tādu svarīgu minerālvielu kā kālijs un kalcijs, kas nepieciešamas normālai sirdsdarbībai. Līdz ar to pastāv tahikardijas un sirds nepietiekamības draudi. Īslaicīga badošanās ļauj atpūsties nierēm un aknām, bet to nevajadzētu uzsākt, lai nomestu svaru. Jebkurā gadījumā badošanās jāveic ārsta uzraudzībā.

Mejodiēta.

Princips – 14 dienas ievērot drastisku diētu, atsakoties no jebkādiem cukuriem, visa veida taukiem, pākšaugiem, žāvētiem augļiem un dārzeņiem, piena produktiem. Katrā ēdienreizē drīkst apēst divas olas, bet kopējais dienā uzņemto kaloriju daudzums nedrīkst pārsniegt 1000.

Draudi. Izsalkums, nogurums, uzturvielu trūkums, muskuļu sarukšana un garantēta svara atjaunošanās pēc diētas.

Gaisa diēta

Gaisa diētas piekritēji (viņu vidū arī aktrise Mišela Feifere savos jaunības gados) nenorij ne kumosa, jo uzskata, ka organismu ar visu vajadzīgo nodrošina saule un gaiss. Saskaņā ar šo “filozofiju”, meditējot iespējams sasniegt tādu apziņas stāvokli, ka iespējams iztikt ar gaisu vien.

Draudi. Šī diēta ir dzīvībai bīstama, jo tajā aizliegts ne vien ēdiens, bet arī ūdens. Pēc dažām absolūtas badošanās dienām zūd ne vien svars, bet arī enerģija un beigu beigās arī dzīvība. Ķermenis nevar izturēt bez ūdens ilgāk part trim dienām.

Drankoreksija

“Drunkorexia” – salikums, kas veidojies, savienojot angļu vārdus “drunks” (iereibis) un “anorexia” (anoreksija). Princips: alkoholā ir daudz cukura un kaloriju, tāpēc, lai varētu svinēt nebīstoties, ka sekas izpaudīsies kā “riepa” ap vidukli, jāatsakās no ēdiena, priekšroku dodot alkoholam. Šī “diēta” bijusi diezgan populāra modeļu vidū, neaizmirstot saskandināt “uz veselību”.

Draudi. Visa veida uzturvielu trūkums, jo alkohols ir “tukšo kaloriju” koncentrāts un nenodrošina organismu ar barības vielām. Alkohols izraisa arī aknu un aizkuņģa dziedzera darbības traucējumus, veicina čūlas slimības veidošanos. Ja alkoholu lieto par daudz, izplešas kuņģis – viena no atkarīgo pazīmēm ir apaļš vēders un tievas kājiņas, atgādina speciālists, piebilstot, kā šī diēta ir tumšs, bet drošs ceļš uz alkoholismu.

Reklāma
Reklāma

Autore: Džesika Ksavjē

Avots: doctissimo.fr

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.