“Pārtika jāiepērk nelielos daudzumos!” PVD eksperte skaidro, kāpēc iet uz veikalu reizi mēnesī nav pareizi 65

“Patērētājam es ieteiktu uzmanīgi iepirkt pārtikas produktus tikai tādos daudzumus, cik var patērēt īsā laika periodā,” TV24 raidījumā “Saimnieks. Zeme. Valsts” stāsta Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča, PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Ja ilgstoši mitrās telpās glabāti graudaugi un rieksti, tad var veidoties pelējums, kas ne vienmēr vizuāli ir redzams, piemēram, kā tas ir riekstu gadījumā.

“Var veidoties arī toksīni, kuriem nav garšas, tāpēc tie ir īpaši bīstami, jo mēs nevaram tos sagaršot un bieži vien nejauši mierīgi varam apēst, nemaz nezinot,” viņa norāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc labāk pārtikas produktus iepirkt nelielos daudzumus, apēst un izvērtēt vidu, kādā dzīvojam un pārtiku uzglabājam.

Mitrums visbiežāk novērots daudzdzīvokļu namos, kur ir slikta ventilācija.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.