Foto-Shutterstock

Priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmas patronese – Latvijas Republikas Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone: „Esmu patiesi gandarīta par veiksmīgo programmas „Drošais apmetnis” norisi un līdz šim padarītajiem darbiem priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes uzlabošanas labā. Šis projekts ir nozīmīgs atbalsts visiem vecākiem, kuru bērniņi ir pasteigušies un ieradušies ātrāk pasaulē. Ir ļoti svarīgi, ka šajā īpašajā un satraukumu pilnajā laikā ir pārliecība, ka bērniņam tiks nodrošināta visa nepieciešamā medicīniskā aprūpe un viņš savos pirmajos dzīves gados būs drošā apmetņa – profesionālu ārstu – aizgādībā.” 0

BKUS un BSF priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmu rīko sadarbībā ar mazumtirdzniecības veikalu tīklu SIA „Maxima Latvija” un tā ģimeņu atbalsta programmu „Augošai Latvijai”. „Veselas un laimīgas ģimenes ir ikvienas spēcīgas valsts stūrakmeņi. Šajā atziņā balstās arī programma „Augošai Latvijai”, kuras mērķis ir, apvienojot sabiedrības, valsts un uzņēmēju spēkus, radīt ģimenēm draudzīgu un sakārtotu vidi, kas ļautu palielināt dzimstību Latvijā un nodrošinātu labklājību ģimenēm ar bērniem. Tādēļ esam gandarīti, ka kopā ar Bērnu slimnīcas fondu un BKUS varam palīdzēt arī priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmas „Drošais apmetnis” pamatu ielikšanā un tādējādi sniegt labāko iespēju bērniem izaugt veseliem un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi,” stāsta SIA „Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Latvijā katru gadu priekšlaikus piedzimst aptuveni 1000 bērnu jeb 5,2 līdz 6,4% no kopējā jaundzimušo skaita. BKUS Neonatoloģijas klīnikā katru gadu tiek sniegta palīdzība aptuveni 300 priekšlaikus dzimušiem bērniem. Šiem bērniem visu organisma sistēmu nenobriešanas dēļ dzimšanas brīdī ir nepieciešams daudzpusīgs medicīnisks atbalsts, kas ir dārgs un laikietilpīgs process. Pēc izrakstīšanās no stacionāra lielai daļai saglabājas problēmas, kas saistītas ar neiznēsātību. Priekšlaikus dzimušiem bērniem ir arī lielāks garīgās un fiziskās attīstības traucējumu, redzes un dzirdes traucējumu, un invalidizācijas attīstības risks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.