Zelta padoma nav 17

Tas, vai vērts doties uz ārvalstīm pēc lielākas pensijas un kuru valsti izvēlēties, jāizvērtē katram pašam. Piemēram, Nīderlandē pensiju var saņemt, ja tur dzīvots vai strādāts vismaz gadu. Par katru Nīderlandē nostrādāto/nodzīvoto gadu ir tiesības uz 2% no pilnās pensijas, ko teorētiski būtu iespējams nopelnīt, veicot iemaksas 50 gadus. Tas ir mainīgs lielums, taču patlaban ir noteikta 1091,07 eiro pensija vientuļam pensionāram, bet 751,69 eiro pensionāram, kas dzīvo kopā ar citu personu. Tas nozīmē, ka par vienu nostrādātu gadu Nīderlandē pensijā var saņemt 15,03 – 21,82 eiro mēnesī.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Vācijā un Norvēģijā, kur, iespējams, lielākas algas un teorētiski ir iespēja nopelnīt lielāku pensiju, pensionēšanās vecums ir viens no augstākajiem ES – 67 gadi. Francijā, kur pensionēšanās vecums gan vīriešiem, gan sievietēm pagaidām viens no zemākajiem ES – 60 gadi –, drīz vien tas tiks palielināts līdz 62 gadiem. Jāpiebilst, ka pensijas vecuma pakāpeniska paaugstināšana patlaban notiek daudzās ES valstīs.

Kā konkrētajā situācijā visizdevīgāk izmantot visas sociālās iespējas, ko piedāvā ES un konkrētā valsts, un kā nepalikt zaudētājos, var noskaidrot, konsultējoties VSAA, “EURES” vai ārvalstu kompetentajās iestādēs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.