Foto – LETA

Zīdaiņa sēdvieta lidmašīnā 0

Ja biļete zīdainim ir bez vietas ar no seat statusu, tad pieaugušajam pasažierim lidojuma laikā bērns ir jātur rokās, līdz ar to viens pieaugušais nedrīkst lidot kopā ar vairāk nekā vienu zīdaini.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

“Jāatceras, ka lidmašīnā zīdainim nav atsevišķa sēdvieta, mazulis ir jātur klēpī un jāpiesprādzē ar drošības jostām lidmašīnas pacelšanās un nolaišanās laikā. Ja bērnam rezervē atsevišķu sēdvietu (šis ir maksas pakalpojums), tad dažas aviokompānijas iesaka ņemt savu krēsliņu, taču jārēķinās, ka atsevišķas aviokompānijās bērnu/zīdaiņu auto sēdeklīši netiek pieņemti pārvadāšanai. Tālākos lidojumos iespējams pieprasīt arī šūpulīti (baby cot). Tas noteikti jādara iepriekš un jāprecizē aviokompānijas noteikumus – attiecībā uz bērna vecumu un svaru,” skaidro I. Freimane

I.Gulbe atgādina, ka māmiņai līdzi jābūt medikamentu minimumam – pret iesnām, vēdera sāpēm, paaugstinātu temperatūru. Svarīgi ir ādas kopšanas līdzekļi un arī termometrs. Visas šīs pirmās nepieciešamības preces noteikti ir arī lidmašīnas apkalpes rīcībā un droši drīkst tās jautāt, tomēr sirds būs mierīgāka, ja viss būs pie rokas.

Bērnu ratiņu pārvadāšana

CITI ŠOBRĪD LASA

Bērnu ratus var pārvadāt bez maksas, ja zīdainis ir vecumā līdz 2 gadiem, taču tiem jābūt salokāmiem vai izjaucamiem. Klients var izvēlēties vai nodot tos kopā ar bagāžu, vai pie iekāpšanas lidmašīnā. Ja ratu izmērs neatbilst rokas bagāžas izmēriem, tos novietos pie pārējās bagāžas.

Krūts barošana lidojuma laikā

Lidmašīnai paceļoties un nolaižoties, kabīnē mainās gaisa spiediens, kas bieži vien rada ausu aizkrišanu. Daļa bērnu to pat nesajūt, bet citiem tas var radīt nepatīkamas sajūtas. Šādos gadījumos bērna barošana ar krūti vai pudelīti, veicinot rīšanas kustības, var palīdzēt pārvarēt nepatīkamo brīdi.

“Lielākoties mātes izvēlas palikt sēdvietā un barot bērnu turpat, iesienot bērnus slingos vai apsedzot ar kādu lakatu vai drānu. Ja lidmašīnā ir kāda brīva rinda ar sēdvietām, māte var doties arī turp. Noteikti, nevajag kautrēties lūgt palīdzību stjuartēm, jo, iespējams, viņas var piedāvāt kādu risinājumu,” pārliecināta I. Freiberga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.