No piparkūku mīklas sastāva 0

Kanēļa ēteriskā eļļa uzlabo smadzeņu darbību, veicina ēstgribu, palīdz, ja ir asinsrites traucējumi, ādas un citas infekcijas, elpceļu iekaisumi, menstruāciju sāpes. Šī eļļa palīdz uzburt īstu Ziemassvētku noskaņojumu un īpaši labi sader ar mandarīna, apelsīna un citām citrusaugļu ēteriskajām eļļām. Svarīgi – kanēļa eļļa ir ļoti koncentrēta, tāpēc tā obligāti jālieto atšķaidīta.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Ingvera ārstnieciskās spējas nu jau ir labi zināmas – tas ir viens no pirmajiem līdzekļiem, kam ķeramies klāt saaukstēšanās gadījumos. Taču ne visiem zināma tā emocionālā iedarbība – būdams ass un karsts aromāts, tas spēj iedegt mūsos iekšējo uguni un enerģiju, dodot spēku un drosmi, kad jūtamies nepārliecināti par sevi vai baidāmies no kaut kā.

Eikalipts un anīss

Cilvēkiem, kuri cieš no alerģijām un biežām saaukstēšanām, ieteicams lietot eikalipta ēterisko eļļu, kas nāks par labu elpceļiem. Eikaliptam piemīt daudz antibakteriālu īpašību un tas stiprina imūnsistēmu. Pareizās proporcijās atšķaidītu to var lietot arī aizlikta deguna gadījumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Anīsa ēteriskā eļļa tiek izmantota cīņā ar nopietnām slimībām, kā, piemēram, epilepsija, reimatisms un artrīts, arī caurejas un gāzu uzkrāšanās mazināšanai. To izmanto arī gremošanas sistēmas uzlabošanai.

“Svētku sajūtas radīšanai, telpā var izsmidzināt ūdeni, kurā ir iejauktas ēteriskās eļļas. Pirms izsmidzināšanas maisījums ir kārtīgi jāsakrata, lai izsmidzinātos viss šķīdums, nevis tikai ūdens. Tikpat labi dažus pilienus ēteriskās eļļas var iepilināt arī svecē – tad aromāts būs vēl spēcīgāks. Ja ēterisko eļļu iecerēts lietot ārīgi – tiešā veidā uz ādas, tā obligāti ir jāatšķaida. Šim mērķim noderēs gan ūdens, gan neitrālas bāzes eļļas bez izteikta aromāta, piemēram, olīveļļa, mandeļu, vīnogu kauliņu vai avokado eļļa,” skaidro I. Krastiņa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.