Ekrānšāviņi no X. LA.lv kolāža

Zirņi ar speķi, Jāņu siers vai kāpostu tīteņi – ar ko Latvija varētu izkonkurēt Lietuvas auksto zupu un piesaistīt tūristus sev? 0

Viļņā notikušais ikgadējais aukstās zupas festivāls ir kļuvis par skaļu notikumu, kura atbalsis sasniedz arī Latviju, raisot interesi par līdzīga pasākuma rīkošanu Rīgā.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kuriozs tepat, kaimiņos: amatpersonai attālinātās sēdes laikā visnepiemērotākajā brīdī ieslēgusies kamera 2
Kokteilis
“Sirds miljons gabaliņos saplīsusi,” Aija Andrejeva dalās ar bēdīgu ziņu 18
Viņam atlikušas vien pāris dienas…Uz Zelenski tiek izdarīts spiediens
Lasīt citas ziņas

Lai noskaidrotu, kuri pārtikas produkti būtu piemēroti šādam ikgadējam pasākumam, kas piesaistītu gan Latvijas iedzīvotājus, gan tūristus, tika veikta aptauja iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Visbiežāk respondenti ieteica Jāņu sieru (38%), kam seko rudzu maize (24%), alus (24%), maizes zupa (23%) un pelēkie zirņi (21%). Tāpat populāri ieteikumi ietver sieriņu “Kārums” (19%), kartupeļus ar siļķi un biezpienu (19%), rabarberu plātsmaizi (18%), šprotes (15%) un nēģus (15%). Citu ieteikto produktu vidū ir aukstā zupa (14%), ķiploku grauzdiņi (14%), šašliks (13%), skābeņu zupa (13%), torte “Cielaviņa” (13%) un rasols (11%).

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat iedzīvotāji ieteica tādus tradicionālos ēdienus kā sklandrausis (10%), asinsdesa (10%), debesmanna (10%), biezpienmaize (9%), bērzu sula (8%), karbonāde (7%), sēnes (6%) un kotletes (5%). 1% respondentu minēja citus produktus, bet 10% aptaujāto nepauda konkrētu viedokli.

Šie ieteikumi atspoguļo Latvijas kulināro tradīciju daudzveidību, apvienojot gan senus ēdienus, piemēram, pelēkos zirņus un sklandrausi, gan mūsdienu iecienītus produktus, piemēram, sieriņu “Kārums” un torti “Cielaviņa”. Šāds pasākums Rīgā varētu izcelt Latvijas nacionālās virtuves bagātību, piesaistot gan vietējos, gan ārvalstu viesus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.