Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

Konservējam spirtā 1

Šis paņēmiens noderīgs dzērienu pagatavošanai. Ogas, ziedus vai zaļumus aplejot ar alkoholu, rodas izvilkums, kas labi saglabā gan produkta garšu, gan daļu tā īpašību. Tikai jāievēro – iegūtajā šķidrumā spirta koncentrācijai jābūt 15 procentu un vairāk.

Spirtu var pievienot arī jau konservētai sulai – ar aprēķinu, lai alkohola daudzums jaunradītajā produktā būtu no 17 līdz 18 procentiem.

Ja spirta koncentrācija iegūtajā šķidrumā ir mazāka par 15 procentiem, var sākties rūgšana un veidoties kandža.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.