Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

✤ Saldēti savvaļas garšaugi 1

Ziedēšanas laikā plūcu pļavas ķērsu, pērkoneni, zvēreni un žodzeni. Tām ir tīkami rūgtena garša, pat maigāka nekā redīsam. Der arī mārrutka ziedi. Labs ir ziedošs rapsis, tikai jāraugās, lai nav miglots. Pērnā gada rapšu lauka malās parasti ir izsējušies atsevišķi augi, tādus ziedus drīkst ņemt. Rapša ziedi garšo līdzīgi kā kāposta kacens.

Ziediņus ar visām lapiņām sasaldēju. Vienā maisiņā lieku trīs dažādus augus. Ziemā izmantoju salātos. Aukstajā gadalaikā ir maz krāsu, saldētie ziedi šķīvī priecē, piešķir īpašu aromātu un labu garšu.

Pārbaudījusi Līga Reitere no Ventspils

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.