Beidzies derīguma termiņš? Ne visi produkti uzreiz kļūst bīstami, uzsver PVD pārstāve 0

Par to, kā izvērtēt pārtikas produktu drošumu pēc derīguma termiņa beigām, TV24 raidījumā “Saimnieks. Zeme. Valsts” skaidroja Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Vineta Grīnberga.

Reklāma
Reklāma
Sabruka vecāku acu priekšā: 11 gadus vecs zēns nonāk slimnīcā pēc tam, kad vairākas stundas bez pārtraukuma pildījis mājasdarbus
Kokteilis
Šo zodiaka zīmju dzīves šonedēļ sagriezīsies kājām gaisā: kas tās sagaida?
“Domāju, ka mēs mirsim!” Šausmu mirkļi “Ryanair” reisā – viena stjuarte pie griestiem, otra satriecas ar apkalpes ratiņiem
Lasīt citas ziņas

Ļoti svarīgi ir saprast, kas tas ir par pārtikas produktu, kuram ir beidzies derīguma termiņš, norādīja Grīnberga.

“Proti, ja tas būs produkts, kurš ātri bojājas, piemēram, zivis un svaiga gaļa, tad nevajag lietot pēc derīguma termiņa beigām, īpaši, ja tu jūti, ka ir bojāšanās pazīmes – smaka,” viņa uzsver.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja runājam par produktiem, piemēram, rīsi, griķi, makaroni, kuriem ir ieteicams līdz termiņš, viņi pēc derīguma termiņa beigām nebūs kaitīgi, bet viņi zaudēs kvalitāti. Ja pat lietosiet pēc derīguma termiņa, tad bīstamība no tā nebūs,” skaidro Grīnberga.

“Ja runā par ātri bojīgiem, tad dienesti aicina ievērot termiņu. Ražotājs, ražojot produktu un iepakojot, ir nodrošinājis derīguma termiņu tādu, lai produkts būtu drošs,” piebilst speciāliste.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.