Foto – Shutterstock

. 1

Nereti sievietes, kam sāpes un diskomforts parādās pēc dzemdībām, pat nevar identificēt, kāda ir problēma – proktoloģiska vai ginekoloģiska rakstura. Gadās, ka, paejot laikam, viss sadzīst, un ārsta palīdzība nav nepieciešama. Tomēr ir gadījumi, kad ir jālikvidē problēmas ķirurģiski, kas šodien nebūt nenozīmē nopietnu operāciju, jo dažādas mazinvazīvās metodes palīdz risināt problēmas salīdzinoši viegli. Daktere Baiba Putniņa uzsver, ja sievietei vēl pēc zīdīšanas perioda ir sūdzības, vajadzētu doties pie speciālista, jo, precizējot problēmas cēloni un atrodot risinājumu, tiek samazināta varbūtība, ka tas varētu atkārtoties nākamajās dzemdībās.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Lasīt citas ziņas

Grūtniecības un pēcdzemdību periodā var runāt tikai par akūtā perioda simptomu mazināšanu ar ierobežota klāsta medikamentiem, kurus ir atļauts lietot grūtniecības un zīdīšanas laikā. “Tikai pēc noteikta laika mēs varam ķerties pie radikālām ārstēšanas metodēm”, uzsver daktere Putniņa.

Viena no izplatītākajām saslimšanām ir obstruktīvās defekācijas sindroms, kas saistās ar apgrūtinātu un nepilnīgu vēdera izeju, kas biežāk novērojamas sievietēm menopauzē, kad sāk veidojas anatomiskas izmaiņas, muskulatūras vājums starpenē un sievišķā hormona estrogēna samazināšanās. Gadiem ejot, lielāks risks sastapties arī ar ļaundabīgām saslimšanām. Tādēļ vecumā ap 50 gadiem būtu īpaši jāpievērš uzmanība pirmajiem slimības simptomiem, lai neielaistu slimību un sāktu ārstēšanu pēc iespējas ātrāk. Šo problēmu gadījumā ir jāveic nopietnāka proktoloģiska izmeklēšana pirms veikt ārstēšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Daktere Putniņa uzskata, ka profilaksei ir nozīmīga loma, jo, piemēram, zinot iedzimtību vai izvērtējot savu dzīvesstilu, var iet slimībai soli pa priekšu, domājot par vingrinājumiem vai vienkārši veselīgāku dzīvesveidu un uzturēšanu sevi formā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.