Apsaldēšanās 0

Apkārtējās vides temperatūrai samazinoties zem nulles grādiem pēc celsija, pieaug apsaldējumu risks. Nereti no apsaldējumiem cieš nepasargātās ķermeņa daļas – ausis, deguns, roku un kāju pirksti. Visbiežāk apsaldējumus izraisa iepriekš minētais alkohols, kuru lietojot cilvēks gluži vienkārši nejūt, ka apsaldējas. Bieži pie vainas ir apstākļiem nepiemēroti apavi un cimdu vai cepures nevalkāšana. Pirmās apsaldēšanās pazīmes ir bāla āda, nejūtīgums aukstumam pakļautajās zonās, kā arī sāpes, kas palēnām var kļūt arvien spēcīgākas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Cilvēkam, kurš guvis apsaldējumu, varat palīdzēt pēc iespējas ātrāk viņu nogādājot siltumā. Tāpat kā pārmērīgas atdzišanas gadījumā, noteikti jānovelk mitrās vai slapjās drēbes, cimdi, vai zābaki. Arī šādās situācijas, vislabāk palīdz mērena sildīšana, ļaujot ķermenim palēnām atgūties no pārdzīvotā. Apsaldētās vietas var aptīt ar sausu, tīru apģērba gabalu vai pārsēju, taču nekādā gadījumā tās nevajadzētu likt ūdenī, kā arī jāatturas no cietušās ķermeņa daļas masēšanas vai berzēšanas. Ķermeņa temperatūras paaugstināšanai, var dot siltu, cukurotu dzērienu, taču jāatceras, ka alkohols pilnīgi noteikti nepalīdzēs. Nopietnu apsaldējumu gadījumā, nekavējoties jāsazinās ar mediķiem, pa tālruni 113.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.