Foto – Shutterstock

Kādas procedūras netiek apmaksātas? 0


A. Krasovskis stāsta par nesenu gadījumu ar sievieti, kurai pēc dzemdībām bijusi nepieciešamība nostiprināt vēdera muskulatūru, kā arī viņa ir vēlējusies veikt tauku atsūkšanu. Sākotnēji visa naudas atmaksa ir atteikta, jo abas procedūras tikušas klasificētas zem plastiskās ķirurģijas specialitātes, taču pēc atkārtotas pārskatīšanas tika atmaksātas divas trešdaļas no izdevumiem, pilnībā nosedzot muskulatūras nostiprināšanas operāciju. “Par plastisko ķirurģiju naudu nav iespējams atgūt, izņemot gadījumus, kad tā var pārklāties ar medicīniski pamatoto, bet katrs gadījums ir jāapskata atsevišķi.”
Interesanti, ka, piemēram, Anglijā dzīvojošiem latviešiem ir neizdevīgi atgūt zobārstniecības pakalpojumos ieguldītās summas, jo bieži vien iespējams atgūt vien nelielu daļu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
Lasīt citas ziņas

Tomēr ne visi ir gatavi un paspēj sakārtot dokumentāciju pirms došanās ārstēties. A. Krasovskis atzīst, ka “lielākā daļa nāk pēc operācijām, jo primārais cilvēkam ir atgūt veselību, un tad domāt par naudu.“
K. Kalteniece piebilst: “Ārvalstu klientu vidū SIA “Veselības centrs 4” vispieprasītākie ir diagnostikas, dermatoloģijas un fleboloģijas pakalpojumi.” Speciāliste atzīst, ka no fleboloģijas visbiežāk pacienti izvēlas vēnu diagnostiku un slimību ārstēšanu, bet no dermatoloģijas “pieprasīti ir estētiskās medicīnas pakalpojumi, piemēram, lāzerprocedūras.”

Cik ilgi ir jānodzīvo mītnes valstī, lai saņemtu citas valsts pakalpojumus?

CITI ŠOBRĪD LASA
A. Krasovskis atbild, ka tas ir relatīvi. Anglijā, Skotijā un Ziemeļīrijā šāda ierobežojuma nav. Velsā savukārt tas ir gads. Tātad, protams, netiek atņemta iespēja saņemt medicīnas pakalpojumus, tomēr, ja Velsā nav nodzīvots viens gads, izdevumi par medicīnas pakalpojumiem, dodoties ārstēties ārpus Velsas, netiks atmaksāti Pārrobežu Direktīvas noteiktajā kārtībā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.