Foto – Shutterstock

Izdevīgi ne tikai pacientam 0

A. Krasovskis stāsta par nesenu gadījumu, kad kādu puisi bija notriekusi automašīna, gūtas traumas un pēc trim mēnešiem kauls vēl nebija sadzijis. Šādā situācijā, gaidot rindā uz operāciju, būtu izdevīgi doties uz citu ES valsti ārstēties, jo “ir iespēja pakalpojumu iegūt daudz ātrāk. Tas ir bonuss Latvijas veselības aprūpes sistēmai, jo brauc aizvien vairāk un vairāk pacientu, kuri nav valsts, bet privātie pacienti, un tie, tāpat kā ikviens tūrists, tērē naudu Latvijā un atstāj to valsts budžetā. Tas būs cilvēks, kas “atstās naudu” klīnikā un apstādinās ārstu aizplūšanu uz ārzemēm.” Turklāt tas ir izdevīgi mītnes valstij, jo izmaksas ir mazākas.

Reklāma
Reklāma

Vēzis un citas smagas slimības

Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Lasīt citas ziņas

Kā iespējami populārs nākotnes produkts tiek uzskatīta vēža ārstēšana Latvijā, situāciju raksturo A. Krasovskis: “Pēdējā laikā populārs ir pieprasījums pēc vēža ārstniecības. Pieprasījums ir.”
K. Kalteniece norāda: “Latvijā saslimstībai ar ļaundabīgajiem audzējiem ir vērojama pieaugoša tendence. Lai ārstēšana būtu efektīvāka, audzēji ir jānosaka pēc iespējas agrīnākās stadijās. “Veselības centrs 4” grupas uzņēmumā “Capital Clinic Riga” pieejamā veselības pārbaudes programma “Onkoloģisko slimību skrīnings”, kas paredzēta pēc iespējas agrīnākai vēža slimību diagnostikai, ļauj mērķtiecīgi maksimāli īsā laikā bez uzturēšanās stacionārā izvērtēt katra klienta saslimšanas riskus ar kādu no onkoloģiskajām slimībām un, ja nepieciešams, laikus uzsākt ārstēšanu.”

K. Kalteniece uzsver, ka “gaidīšanas ilgums mītnes valstī ir atkarīgs no medicīnas pakalpojuma veida, pieejamības, kā arī pacienta saslimšanas pakāpes.” Speciāliste ir pārliecināta, ka pacienti, kuri brauc uz Latviju ārstēties, ne vienmēr to dara, lai veselības aprūpes pakalpojumu saņemtu pēc iespējas ātrāk. “Klienti brauc pie mums ārstēties, lai saņemtu medicīnas pakalpojumu, kas nav pieejami viņu mītnes valstī, kā arī medicīnas pakalpojumu konkurētspējīgās cenas un kvalitātes dēļ. Nereti klienti pie mums brauc arī pēc savu draugu vai radinieku personīgās pieredzes un ieteikumiem.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.