Foto-Shutterstock

Kam noder ķirbju sula, mizas un sēklas 0


Ķirbju sula ir ēdiens, kas baro šūnas. Ilgstoši lietojot ķirbju sulu, tā palīdz, ja ir kaulu deformācijas, tā atjauno locītavu darbību. Sula ārstē aptaukošanos, cukura diabētu, priekšdziedzera iekaisumu, novērš vielmaiņas traucējumus. Ilze Začeste gan atgādina, ka pēc sulas izspiešanas, biezumiņi ir jāatliek atpakaļ – lai saņemtu vērtīgās vielas, kas atrodas ķirbja mīkstumā.

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 73
Lasīt citas ziņas

Ķirbju mizas satur organisko želantīnu, kas cilvēka organismā veicina skrimšļu atjaunošanos un darbojas kā dabīgais glikozamīns. Mizas var samalt svaigas un lietot pie salātiem. Var izžāvēt cepeškrāsnī (zemā temperatūrā, līdz 40-50 grādiem), samalt kafijas dzirnaviņās (kopā ar sēklām un sēklapvalkiem) un lietot kā pulveri pie putrām, kefīra, sulām.

Ķirbju sēklas ir efektīvs līdzeklis pie cērmju, spalīšu un lenteņu izdzīšanas. Tās satur vērtīgas taukskābes (linolskābi, oleīnskābi, palmitīnskābi u. c.), kas lieliski spēj ieeļļot kaulu locītavas, ādu, matus un gļotādas, uzlabojas arī nagu stāvoklis. Veģetāriešiem šīs sēklas ieteicamas kā lielisks dzelzs avots, kas mazina salšanas sajūtu. Organisma attīrīšanai katru dienu vēlams apēst 10 sēklas pāris stundas pēc vakariņām. Kurss – 10 dienas, ko var atkārtot pēc diviem mēnešiem.