Vakars gudrs kā rīts 0

Veselības draugu pulkā ir arī kustības un miegs, ļoti nozīmīgas dzīves sastāvdaļas. 
Nemaz nevajag daudz, lai izkustētos veselīgi. Piemēram, var izmantot pasaulslavenās latvietes Vijas Vētras ieteikto paradoksālo vingrošanu gultā. Guļot 3–7 sekundes sasprindzina un atbrīvo katru muskuli pēc kārtas, sākot no kāju pirkstiem uz augšu. Ar katru muskuli parunājas, sajūt, kā klājas. Tas aizņem vien piecas līdz septiņas minūtes.
 Līdzīgi par miegu. “Nereti runā par pūcēm un cīruļiem, bet vairākums no mums, manuprāt, pamazām kļūst par baložiem – vēlu ejam gulēt un agri mostamies. Tāpat nezinu nekā muļķīgāka par teicienu, ka rīts gudrāks par vakaru. Ja vakars ir gudrs, tikai tad rīts būs tāds. Kādu gribi sevi redzēt no rīta, uz šāda viļņa turies, jau liekoties snaudā. Gribi pamosties rosīgs, ej mundrs gulēt, un neaizmirsti, ka gulta ir svētvieta, jo tā atjauno spēkus,” piekodina Oskars Peipiņš.

Reklāma
Reklāma



Likt lietā ūdeni


Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Ūdens spēj palīdzēt. Tam der paņēmiens, ko var dēvēt par ceremoniālo maģiju. 
Vispirms atrod fotogrāfiju, kurā pats sev patīc, esi priecīgs un laimīgs. Tajā nevajadzētu būt nekam liekam, arī citiem cilvēkiem ne. 
Vakarā noliek uz galda glāzi ar ūdeni, pretī tai novieto šo fotogrāfiju un piedomā, lai ūdens iegūtu tās īpašības, kas man nepieciešamas: lai kļūstu radošāks, čaklāks, laipnāks, lai zūd ķermeņa defekti, rodas dzīvesprieks… Var arī teikt: ūdens, tu esi gudrs, pats zini, kas manai personībai patlaban visvairāk vajadzīgs. No rīta šo ūdeni maziem malciņiem izdzer. Kādu ūdeni dzer, tāds arī esi. 
Tas ir veids, kā uzticēties savai zemapziņai, jo, iespējams, citādi vairs nespēj saklausīt to, ko tā saka priekšā.

Ļoti vērtīgs ir strukturētais ūdens. Ne velti bērniem tik ļoti patīk laizīt lāstekas. 
Ielej krūzē ūdeni un liek ledusskapja saldētavā, lai sasalst. Ja ārā ir krietni mīnusi, var izlikt aiz loga, tikai trauks jāapsedz. Pirms dzeršanas krūzi pasilda, lai ūdens ir apmēram ķermeņa temperatūrā, bet ne augstāk par 40 grādiem. 
Svarīgi! Dzeršanai der vien trīs ceturtdaļas krūzes, apakšējo daļu nelieto, izlej.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ir vērts arī pagatavot ļoti vērtīgu rīta dzērienu. Ņem glāzi silta ūdens (ķermeņa temperatūrā), iemaisa tajā deserta karoti medus, kamēr izšķīst. Tad pielej pustējkaroti 5% ābolu etiķa, samaisa. Izdzer maziem malciņiem. 
To dara ik rītu tukšā dūšā aptuveni mēnesi. Īpaši noder ziemas izskaņā. Šāds dzēriens ne tikai attīra organismu, bet arī atbloķē, padara dzirdīgāku pret zīmēm. Tātad labāk varēs sadzirdēt vēsti par slimības tuvošanos.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.