Kauns pa visu ģīmi 3

G. Ričards Šells, biznesa ētikas profesors Vartoas Universitātē, Pensilvānijā apgalvo: ja tev sabiedrība sniedz atbalstu, arī neveiksme kļūst par kaut ko, no kā vari mācīties, un tas tevi padara stiprāku.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Bet, ja tā nav? “Tad izgāšanās epizodes mēdz būt atsvešinošas, izolējošas un nomācošas… jo tad cilvēks domā, ka izgāšanās ir kaut kas ārkārtējs,” saka Šells. Izgāšanās publiska apspriešana ir pavisam cits jautājums. Izgāšanās var būt apkaunojoša un graut pašpārliecinātību. Tā provocē kauna un vainas sajūtu. Dažos gadījumos izgāšanās var pat pielikt punktu karjerai, apgalvo eksperti un daži vadītāji.

Pētījumi atklāj, ka pazemojums, kas saistīts ar sajūtu, ka tiek pazemināts statuss citu acīs, ir viena no spēcīgākajām emocijām. Vismaz tikpat spēcīga kā dusmas vai prieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izgāšanās var arī ietekmēt pašuztveri un likt tev justies nedrošam par savām spējām darbā neatkarīgi no patiesības.

Lai arī kāds būtu gadījums, ārpus jaunuzņēmumu pasaules nogāšanās tieši uz deguna tipiski tiek uzskatīta par kaut ko negatīvu, kas pēc iespējas paturams pie sevis.

Vai tas varētu mainīties? Jaunu, drosmīgu profesionāļu grupa izgāšanās ideju sāk apgriezt ar kājām gaisām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.