
Sargeņģelis dabas veidolā no Latvijas zemes – NĀTRE! Dod spēku, veselību, attīra un dziedē 0
“Facebook” grupā “Aptieciņa no dabas” atrodams plašs un izsmeļošs stāsts par pavasara brīnumzālītēm – nātrēm. Ir vērts pārlasīt, lai uzzinātu vai atcerētos, kā nātri izmantot savā labā!
Ieskatāmies!
“Latvijas zeme ir klusa, bet spēcīga. Tā nekad nekliedz, bet vienmēr dzied. Un tieši tur, kur zeme dzied visdziļāk – pavasarī, pie ceļmalām, vecu sētu pakājē, meža malā vai dārza nostūrī – tur dzimst nātre.
Cilvēks no sākuma uz nātri skatās ar piesardzību. Tā dzēlīga, spēcīga, kā maza kareive ar savu uguni. Bet nātre nav nākusi kaitēt – viņa nāk atmodināt. Jo kamēr sniegs kūst un daba vēl tikai atver acis, nātre jau modina zemi un cilvēku – lai ceļas, lai elpo, lai atveras dzīvībai.
Nātre ir Latvijas sargeņģelis auga veidolā – tā neuzbāžas, bet vienmēr ir tepat. Tā attīra augsni, dziedē brūces, dzirkstī asinīs un aicina cilvēku atcerēties, kas viņš ir – dabas daļa.
Kad cilvēkam trūkst spēka, nātre atdod savu. Kad cilvēks meklē veselību, nātre sniedz to bez liekiem vārdiem – tikai caur savām saknēm un lapām, caur klusu, zaļu klātbūtni.
Un kad nātre tevi ir uzrunājusi – tad ir laiks to likt galdā. Nevis kā nezāli, bet kā zaļu svētību no Latvijas zemes.
Kāpēc mums jāēd nātres?
🌱Tīra un stiprina asinis – ideāli pēc ziemas noguruma.
🌱Bagāta ar dzelzi, C vitamīnu, kalciju un silīciju – palīdz stiprināt kaulus, locītavas un matus.
🌱Iedarbojas kā dabīgs antihistamīns – var mazināt alerģiju simptomus.
🌱Spēcīgs urīndzenošs līdzeklis – attīra nieres un aknas.
🌱Zaļais hlorofils – palīdz atjaunot šūnas un līdzsvarot organismu
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
Pavasara nātru pesto – Latvijas spēka elpa
Nepieciešams:
2 saujas jauno nātru lapiņu (applaucētas)
1 ķiploka daiviņa
1/2 glāzes olīveļļas (vai vietējās kaņepju eļļas)
2 ēdamkarotes riekstu vai sēklu (saulespuķu, valrieksti, kaņepes)
1–2 ēdamkarotes siera (vai bez, vegāniskai versijai)
Sāls, citrona sula – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Nātru lapiņas uz īsu brīdi applaucē (30 sek.), lai nedzeļ, bet saglabā spēku.
2. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz krēmīgai masai.
3. Garšo un pielāgo – var papildināt ar vēl nedaudz eļļas vai citrona.
Lieto ar mīlestību: uz rudzu maizes, pie kartupeļiem, makaronu ēdieniem vai kā zaļo mērci pie dabas iedvesmotām maltītēm 🌱🥣
Ar nātres lietošanu jābūt uzmanīgiem, jo tā biezina asinis.”