Foto: Shutterstock.com

Vēders 38


Mīlēt citu cilvēku ir iespējams tikai tad, ja proti mīlēt sevi! Kā mīlestības pamats vēderā dzīvo sevis pieņemšana. Sevis pazīšana ar visām priekšrocībām un trūkumiem, ar visām stiprajām un vājajām pusēm, mīnusiem un plusiem palīdz reāli saskatīt partneri. Neidealizēt viņu un nepārvērtēt. Pieņemot sevi, kādi esam, mēs kļūstam spējīgi pieņemt citu cilvēku.

Reklāma
Reklāma

Sirds zona

Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Te dzimst dziļa pieķeršanās otram, un, ja tā cieš sakāvi, sirds cieš. “Salauzt sirdi”, “akmens uz sirds” – valodā atspoguļojas šīs ķermeniskās un psiholoģiskās attiecības. Ja sirds reiz cietusi, ja cilvēka jūtas noniecinātas, sirds noslēdzas, spēja mīlēt samazinās. Fiziski tas organismā izpaužas kā hroniska spriedze krūšu muskuļos, diafragmā. Un tā kā tie ir iesaistīti elpošanas ciklā, rezultāts ir ierobežota elpošana. Muskuļi kļūst, kā cieši savilkta korsete, kas neļauj elpot. Kāds ir rezultāts? Elpošana mums ir nepieciešama, lai ražotu enerģiju, un tās ierobežojums noved pie spēku trūkuma, samazināta tonusa, noguruma. Turklāt visas jūtas tiek “iesaldētas” un pazūd dzīves krāsas.

Rokas

Tās ir spējas veidot mīlestības attiecības visplašākajā šī vārda nozīmē, ne tikai ar mīļoto, bet arī ar ģimeni, ar draugiem. Rokas ir atbildīgas par mūsu spēju dot un ņemt attiecībās. Bez šīs apmaiņas mīlestība nav iespējama.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tā, kā cilvēks tur rokas, mēs varam izdarīt secinājumus par viņa spēju veidot kontaktus. Ja ir ieradums sakrustot rokas, kaut ko pastāvīgi turēt, kā citādi noslēgties, tad tāpat tiek ierobežota mīlestība – ir grūtības ar tās izpaušanu un pieņemšanu. Un pretēji, ja cilvēks aktīvi žestikulē, runājot vicina rokas, tad tikpat ekspansīvi pauž savas jūtas. Viņa mīlestības izpausmes reizēm var būt traucējošas.

Seja

Tā ir mūsu “maska”. Tā ir atbildīga par to, kā mēs sevi piesakām, kā pozicionējam. Maskas ir dažādas: “labā meitene”, “sliktais zēns”, “piedzīvojumu meklētāja”, “romantiķis” utt. Maska nenozīmē kaut ko sliktu. Katram no mums tādas ir un sabiedrībā bez tām neiztikt. Bet labāk apzināties savas maskas, lai kontrolētu tās. Pretējā gadījumā viņi iegūs varu pār mums, un sāks dzīvē mūs vadīt.

Acis

Nav brīnums, ka tām piemīt “dvēseles spoguļa” slava – ar acīm saistīta psiholoģiskā intimitāte. Daudzas no problēmām mīlestības attiecībās – grūtību kļūt psiholoģiski tuviem sekas. Satuvinoties parādās visas līdz šim slēptās problēmas. Intimitātes paplašināšanās ir pilna ar “pārsteigumiem”, gan patīkamiem, gan neprognozējamiem. Tā atmodina visu traumatisko pagātnes pieredzi un tas ir sāpīgi.

Galva

Tur mitinās mūsu apzinātie priekšstati par mīlestību, proti: kas ir mīlestība, vai to var izrādīt, un, ja jā, tad kā. Kā vajadzētu uzvesties mums un kā – partnerim. Tāpēc ir svarīgi atrast līdzsvaru! No vienas puses, izvēlēties mīļoto tikai ar prātu ir bezjēdzīgi. Galva nevar dot pavēli – kādu mīlēt vai vairs nemīlēt. No otras puses, jūtām jāiet caur prāta cenzūru. Ja vīrs ir nelabojams alkoholiķis un grimst bezdibenī, nav nepieciešams grimt kopā ar viņu.

Āda

Saistīta ar mīlestības erotisko sastāvdaļu. Tajā dzīvo maigums, nepieciešamība pēc pieskārieniem, apskāvieniem. Vēlme glāstīt, gulēt blakus, pieskarties otram. Tā nav kaislība, bet tieši maigums, kas uzliesmo lēnāk nekā kaislība, bet ilgst ilgāk. Ilgtermiņa partnerībā, kurā ir regulāra seksuālā tuvība, kaislība sāk samazināties pēc 2-3 gadiem. Bet erotiskais maigums, gluži pretēji, palielinās. Tieši tāpēc labvēlīgās savienībās partneriem tik ļoti patīk gulēt vienam otra apskāvienos, viņi pat nevar aizmigt, ja otra nav blakus.

Reklāma
Reklāma

Avots: econet.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.