Foto – Shutterstock

Vai esmu atbildīga par savu orgasmu? 0

Lasītāja A. vēlas zināt: „Kā sievietei sasniegt orgasmu. Vai tas jādara pašai vai vīrietim? Vai vīrietis vispār ir gatavs darboties ar sievieti, lai tas notiktu? Kā pateikt vīrietim, ka viņa vēlas garāku priekšspēli, ka viņai kā sievietei ir vajadzīgs ilgāks laiks, lai uzbudinātos?”

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Seksologa, seksopatologa, psihoterapeita Dr. Med. Daiņa Baloža atbilde: „Seksa laikā orgasmu sasniedz sieviete, bet ar vīrieša palīdzību. Tālab partnerim ir jāsaka, ko Jūs vēlaties un kā, jo tikai Jūs pati zināt, kas Jums ir vajadzīgs. Taču, lai to zinātu, vispirms jāiemācās orgasmu sasniegt pašai. Ja pati nevarat, tad kā gan vīrietis tiks ar Jums galā!

Jums taisnība, ka sievietēm ir nepieciešams ilgāks laiks, lai uzbudinātos, un par to ir jārunā ar partneri, ja viņš pats to neatskārš. Partnerim tā arī jāpaskaidro, ka Jūs vēlaties ilgāku priekšspēli. Tā ir Jūsu norma, un par to nevajag kautrēties. Ar vīrieti jāatrod kopīga valoda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja partnerim ir kaut kādi erekcijas traucējumi un vīrietis tik ilgi nevar, tad vajag domāt, kā mēs to sasniegsim. Vienmēr eksistē kaut kādi risinājumi. Ja es kaut ko gribu dabūt, man ir jāprasa, nevis jāgaida, ka man to iedos.

Protams, tā var būt gadījumos, kad nostiprinājušās, stabilas attiecības, bet, ja ar konkrēto vīrieti sekss ir tikai vienu reizi, tad gan nekāda savu vēlmju izklāstīšana sievietei var nesanākt. Ja ir ilgtermiņa attiecības, pāris parasti pielāgojas viens otram. Un gala rezultātā viss jau atstrādājas. Bet, lai tas process notiktos ātrāk un būtu optimāls, vajag runāt par to, ko es seksuāli vēlos.”

Lasiet arī citas seksologa atbildes šeit.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.