Publicitātes foto

Līmenis Latvijā ir augsts, bet dalības maksas – zemas 0


Runājot par maratonu kvalitāti Latvijā salīdzinājumā ar ārvalstīm, jāsaka, ka līmenis Latvijā ir augsts, bet dalības maksas – zemas. Singapūras maratona dalības maksa bija 130 eiro, turklāt, atšķirībā no Latvijas, dalībniekiem netiek piedāvāta ēdināšana. Augstākā dalības maksa kādā no Latvijas maratoniem ir aptuveni 30 eiro. Mūsu kvalitāti apliecina arī fakts, ka pie mums brauc dalībnieki no visas pasaules – pērn Jūrmalā bija dalībnieki no 16 dalībvalstīm, skrituļošanas maratons pulcēja interesentus no 22 valstīm, tajā skaitā no Venecuēlas u.c. eksotiskām valstīm.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Viena maratona laikā izdzeram 4 000 l ūdens

Varētu teikt, ka maratonos Latvijā ļoti rūpējas par dalībniekiem – visā distances garumā ir ūdens punkti, veicot distanci, tiek piedāvāta ēdināšana u.c. Ūdens nodrošināšana dalībniekiem ir obligāts nosacījums visos maratonos, un katru reizi pirms pasākuma, ņemot vērā laika apstākļus, aprēķinām, cik daudz ūdens vienam dalībniekam nepieciešams. Ūdens patēriņš būtiski mainās atkarībā no gaisa temperatūras. Viena maratona laikā mēs patērējam līdz pat 4000 l ūdens, ļoti daudz ne tikai izdzeram, bet lejam uz galvas, lai atvēsinātos. Katrā dzirdināšanas punktā dalībniekam tiek paredzēts aptuveni ½ l ūdens un vēl viena pudele – finišā.

Nepārvērtēt savas spējas

CITI ŠOBRĪD LASA

Viena no kļūdām, ko mēdz pieļaut skrējēji – iesācēji, ir pārāk strauja ūdens uzņemšana maratona laikā, kas attiecīgi padara skrējienu grūtāku. Skrējiena laikā viennozīmīgi jāuzņem ūdens, taču tas jādara pakāpeniski, aprēķinot savus spēkus un iespējas līdz pat finišam. Mēs redzam, ka daudzi pārvērtē savas spējas arī distances izvēlē un uzstādot mērķus, tāpēc es noteikti ieteiktu pamēģināt kādu no daudzām treniņu programmām, kas pieejamas internetā, lai rūpīgāk sagatavotos maratonam. Nevajag pārvērtēt savas spējas un pārāk strauji uzsākt startu, tas nereti var novest pie izstāšanās. Ticiet mani, pirmajā maratonā daudz lielāks gandarījums būs tad, ja distance būs veikta pilnībā, kaut arī garākā laika posmā, nevis strauji uzsākta un pieveikta tikai līdz pusei.

Sākt ar īsākām distancēm, skrienot vienā tempā

Noteikti atrodiet iespēju, lai savlaicīgi uzsāktu treniņus pirms maratona. Ja līdz šim neesat skrējis, maratons noteikti nav tā distance, ar ko vajadzētu sākt. Iesaku sākt ar īsākām distancēm, skrienot vienā tempā. Sperot pirmos soļus skriešanas pasaulē, arī stabila tempa noturēšana ir panākums. Ja ir vēlme domāt par nopietnāku rezultātu, iesaku vērsties arī pie kāda fitnesa trenera, daudzi no kuriem piedāvā speciālus treniņu plānus, kas palīdz sagatavoties tieši maratoniem. Attiecībā uz savu veselību, iesaku netaupīt!

Skrējiena laikā vajag ieklausīties savā organismā, tas pateiks priekšā, kad un cik daudz dzert ūdeni, kā regulēt tempu un kad, iespējams, labāk tomēr pārtraukt skrējienu. Katram ir citādāks organisms, tāpēc nav vienotas formulas visiem. Ļoti liela nozīme ir arī tam, vai skrējējs pirms tam ir izgulējies, vai pirms tam ir ieturēta maltīte un kāda šī maltīte ir bijusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.