Foto – Shutterstock

Pikanti ēdieni 21


Sākot ar asām mērcēm un beidzot ar halapenjo pipariem, pikantajos pārtikas produktos ir viela kapsaicīns, kas piešķir papildu asumu un dedzinošu garšu.

Reklāma
Reklāma
itāļiem izdodas iztirgot savus olīvu atkritumus Latvijā… Inese “iegrābusies”, iegādājoties Latvijā populāru olīveļļu
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 16
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 34
Lasīt citas ziņas

“Kapsaicīns saistās ar nervu receptoriem, kas pārraida signālus uz mūsu smadzenēm, un tas izpaužas kā karstums,” skaidro dietoloģe. “Tad mūsu ķermenis cenšas atdzist,” un mēs svīstam.

Protams, ka cilvēki dažādi reaģē uz pikantuma līmeni, tādējādi katram atšķiras svīšanas process.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.