5 veidi, kā pieņemt autiska bērna vecākus 1

1. Pārstājiet savās sarunās situāciju katastrofizēt 

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Tas ir bīstami. Mēs varam kontrolēt savu reakciju un to, kā mēs attiecamies pret vecākiem. Neuzkuriniet gaisotni, nesakiet, ka jums žēl, jo izmisums bīstami ietekmē vecākus.

2. Esiet līdzās

Tas ir pats labākais veids, kā atbalstīt. Ja vecāki cieš no stresa vai hroniska noguruma, uzklausiet viņus. Piedāvājiet viņiem pagatavot ēdienu, nomazgāt traukus un pieskatīt bērnu. Pie reizes atcerieties 1. punktu.

3. Nenosodiet un nedodiet “vērtīgu” padomu

CITI ŠOBRĪD LASA

“Es te lasīju, ka ar tādu diētu-teoriju-pētījumu-metodi palīdz izveseļoties no autisma”, “Vai jūs dzirdējāt, ka Džeinija Makkartija…”, “Esmu pārliecināta, viņš to pāraugs”, “Tev vajag būt konsekventākai”. Mēs saprotam, ka jūs gribat kā labāk, bet mēs to visu jau esam dzirdējuši, tā ir kārtējā histērija ap autisma tēmu, kārtējais autisko bērnu vecāku nosodījums.

Esmu iemācījusies uzdot jautājumus, nevis piedāvāt padomus vai savas domas par to, ko nezinu: “Kādus terapijas veidus jūs plānojat pamēģināt?”, “Es noteikti parunāšu par to ar ārstu/skolotāju/terapeitu, paskatīsimies, ko viņi teiks. Pastāsti, kā veicas!” vai vienkārši “Gribētos piedāvāt tev kādu risinājumu. Ja vēlēsies parunāt, dod ziņu, vismaz es tevi vienmēr varu uzklausīt.”

4. Aiciniet viņus ciemos

Jūs domājat – tās svinības droši vien būs pārāk stresainas īpašajam bērnam? Vienalga – aiciniet viņus. Ļaujiet viņiem saprast, ka jūs patiesi viņus gaidāt, runājiet ar viņiem, jau plānojot pasākumu, sadarbojieties ar vecākiem (un bērnu, ja tas iespējams), lai padarītu tikšanos viņiem pieejamāku, sensorajā līmenī pieņemamu, drošu, mierīgu un pieņemošu. Jums, iespējams, būs grūti ņemt vērā bērna vajadzības, kuras jūs līdz galam nesaprotat, bet ģimenei, kurai reti ir iespēja apmeklēt svinības, jūsu pūles nozīmēs daudz.

5. Dodiet viņiem iespēju atpūsties

Ieejiet iedzert pie viņiem kafiju un esiet gatavi paši sev ieliet dzērienu. Aizejiet pastaigā un esiet gatavi noķert bērnu, kas skrien šosejas virzienā. Esiet gatavi sarunāties, fonā esot skaļam bērnam, kurš veic kādu darbību, kas viņam palīdz sevi stimulēt. Paejieties pa veikaliem, jo četras rokas ir labāk nekā divas. Pieņemiet faktu, ka jūsu draugiem vai radiniekiem ir autisks bērns, pieņemiet autismu, mācieties justies komfortabli un atslābināti viņu kompānijā. Jūsu dzīve noteikti kļūs interesantāka!

Reklāma
Reklāma

Avots: outfund.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.