Foto: Freepik

5 ikdienas darbības, kas var palielināt vēža attīstības risku: karstas tējas dzeršana ir viena no tām! 0

Mēs visi cenšamies dzīvot veselīgi, taču dažas šķietami nekaitīgas ikdienas darbības un ieradumi var patiesībā palielināt mūsu vēža risku. No iecienītām ēdiena gatavošanas metodēm līdz pat kosmētikas un skaistumkopšanas produktiem – daži no mūsu ikdienas izvēlēm var laika gaitā būtiski kaitēt mūsu veselībai. Tādēļ ir svarīgi būt uzmanīgiem, izvēloties ikdienas produktus un aktivitātes, lai samazinātu iespējamos riskus un uzlabotu mūsu veselību.

Reklāma
Reklāma

Gaļas grilēšana

Velns slēpjas detaļās: 5 iezīmes, kas padara sievieti nepievilcīgu vīriešu acīs
Kokteilis
Gaišreģe Vanga biedējoši precīzi pareģojusi, kas notiks ar Donaldu Trampu
Nikns Putins negaidīti ierodas Minskā: ko Lukašenko sastrādājis?
Lasīt citas ziņas

Grilēšana ir iecienīts veids, kā gatavot gaļu, īpaši vasarās, taču šī gatavošanas metode var radīt kaitīgas ķīmiskas vielas, kas palielina vēža risku. Grilējot gaļu, īpaši, ja to gatavo uz ļoti augstas temperatūras, veidojas ķīmiskas vielas, kas ir saistītas ar vēža attīstību. Šīs ķīmiskās vielas veidojas, kad gaļas tauki nonāk uz oglēm un izdala dūmus, kas satur kaitīgas vielas. Tāpēc, ja jūs mīlat grilēt, būtu vēlams šo ieradumu ierobežot un darīt to retāk – ne vairāk kā vienu reizi mēnesī. Tāpat varat mēģināt izmantot grilu ar temperatūras kontroles iespējām, lai samazinātu kaitīgo vielu veidošanos.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.