Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

✤ Sālītas bekas un baravikas 1

Notīrītas, bet nesagrieztas sēnes lieku verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote sāls uz kilogramu nemazgātu beku, un vāru desmit minūtes. Kā sēnes no uguns nost, tā aukstā ūdenī atdzesēju, tad marles maisiņā iekšā un nospiežu lieko šķidrumu. Nosveru atkal, katram kilogramam vārīto sēņu pievienoju ēdamkaroti (ar mazu kaudzīti) sāls un visu kārtīgi samaisu.

Izmazgātās puslitra burciņās ievietoju pa upeņu un ķiršu lapai, diļļu kātus vai ziedu čemurus, četrus piparus, vienu lauru lapu, virsū sablīvēju sēnes, neaizmirstot pārlikt trīs šķērsām pārgrieztas ķiploka daiviņas.

No plastmasas vāciņa izveidoju apaļu ripu, ko blīvi uzlieku burkas saturam. Vāks tiek piespiests ar ļoti plāniem bērza skaliņiem, kas atbalstās pret burkas sašaurinājumu. Slogs vairs nav vajadzīgs, jo sēnes vienmēr ir šķidruma pārklātas. Pirms ēšanas tās tikai jānoskalo aukstā ūdenī.

Pārbaudījusi Inese Ziņģīte no Nītaures

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.