Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

✤ Priežu čiekuru ievārījums 1

Puskilogramu jauno priežu čiekuriņu noskaloju, nogriežu koksnainos kātiņus. Saberu katlā. Labāk izvēlēties katlu, ko nav žēl sabojāt. Jo sveķi pielips malām, būs grūti notīrīt.

Uzleju 0,5 l ūdens un ieberu kilogramu cukura. Lieku vārīties uz lēnas uguns. Vāru trīs stundas. Iesākumā gan jānoputo, uzpeld arī krikumi un netīrumi.

Nāk gatavs, kad sīrups ir ieguvis intensīvu tumšo krāsu un piesātināto garšu. Visa virtuve smaržo pēc sveķiem! Leju burciņās un aizvākoju. Skaistāk izskatās zapte ar visiem čiekuriņiem.

Ievārījums ir ļoti gards, salda un piesātināta garša. Pats čiekurs ir mīksts, spēcīgi smaržo pēc skujām. Lietoju kā kārumu pie tējas un ārstējos, ja apsāpējies kakls.

Pārbaudījusi Madara Spīla–Pajate no Ventspils

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.