
✤ Priežu pumpuru sīrups 1
Uzvāru sīrupu – 0,5 kg cukura, 0,5 l ūdens, piespiežu sulu no citrona pusītes. Priežu pumpurus saberu burkā, cenšos to piebāzt iespējami pilnāku. Pārleju sīrupu, uzlieku vāciņu. Lieku uz palodzes, lai pagozējas saulītē 10 dienas.
Izveidojas ļoti aromātisks un piesātināts sīrups. To caur sietiņu saleju pudelītēs. Ieteicams glabāt ledusskapī vai vēsā vietā.
Arī izlietotos pumpurus nelaižu zudumā. Uzberu uz cepampapīra un lieku cepeškrāsnī kaltēties 50 grādu temperatūrā. Pumpuriņi iznāk gluži kā sukādes cukura glazūrā. Glabāju papīra tūtā. Ziemā gatavoju gardu tēju.
Pārbaudījusi Madara Spīla–Pajate no Ventspils