Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

✤ Ziedu sīrupi 1

Salasu smaržīgus ziedus – madaras, vīgriezes, plūškoku vai mežrozes ziedlapas. Uzleju verdošu ūdeni. Jo īsāks brīdis no noplūkšanas līdz ūdenim, jo smaržīgāku sīrupu iegūst, tāpēc vislabāk, ja iespējams to gatavot turpat pļavā.

Lai iegūtu stiprāku sīrupu, pēc 5 minūtēm ziedus nokāšu un ielieku nokāstajā ūdenī nākamo porciju ziedu. Uzlējumu nokāšu, pievienoju cukuru un uzvāru. Saleju nelielās pudelēs vai burciņās.

Lieliska un garda piedeva augļiem, biezputrai, biezpienam, krēmam, saldējumam. Kā teica kāda paziņa, baudot meža zemenes ar madaru sīrupu – no vasaras sajūtas var atdot galus…

Pārbaudījusi Vaira Kārkliņa no Pāvilostas

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.