Beznosacījuma mīlestība 1

Mātes loma nāk ar neaizmirstamu pieredzi, jo mēs varam pa īstam izjust, kā tas ir – izjust īstu beznosacījuma mīlestību. Tās ir sajūtas, kuras nekad nevarēs ne izstāstīt vai izskaidrot tie, kas nav tādas pieredzējuši. Mātes un bērna mīlestība ir tīra un bez nosacījumiem. Bērns mīl tevi, par to, ka tu viņam esi un otrādi.

Reklāma
Reklāma

Personiskās pieredzes

Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Savā pieredzē dalās Inga, kurai mazulis piedzima divdesmit četru gadu vecumā: “Es domāju svarīgs aspekts bija tas, ka jau pirms grūtniecības rūpējos par savu ķermeni, daudz sportoju un jogoju. Arī gaidību laikā gāju uz vingrošanu pie fizioterapeita un apmeklēju jogas nodarbības. Un tieši grūtniecības laikā īpaši domāju, ko ēdu, ko lieku savā ķermenī iekšā, jo sapratu, ka viss caur mani nonāks pie bērniņa, tāpēc ēdu daudz veselīgāk kā tagad vai pirms grūtniecības. Līdz ar to jau trīs dienas pēc dzemdībām biju iepriekšējā svarā. Bērniņa barošana un nēsāšana uz rokām, daudzās stundas pavadot staigājoties ar ratiem, tā visa ir krietna slodze organismam, muskuļi dabiski atgūst tonusu pēc dzemdībām. Mazuli baroju septiņus mēnešus un mans svars tikai kritās! Biju vēl labākā formā kā pirms grūtniecības! Es esmu dzīvs piemērs tam, ka alkohols un draņķi, ko izslēdzam no ēdienkartes, kamēr gaidām un barojam bērniņu, palīdz gan ķermenim, gan ādai. Bet bez fiziskajiem ieguvumiem, vēl, manuprāt, bērniņš ir ļoti palīdzējis sakārtot prioritātes, kam vispār dzīvē pievērst uzmanību, kam nē, ko laist sev klāt un ko nelaist. Esmu iemācījusies, piemēram, darbu neuztvert īpaši personīgi, saprotot, ka tas ir tikai darbs, kas ir nieks salīdzinoši ar bērniņu.

Agnese, kura nu jau gaida otro bērniņu un ir tikai divdesmit piecus gadus veca, stāsta: “Man jau laikam šķiet, ka vislielākā priekšrocība ir tā, ka ir gana daudz enerģijas, lai apskraidītu pasauli kopā ar bērnu. Nu, protams, es arī nogurstu, bet domāju, ja man būtu pāri trīsdesmit, tad nogurtu daudz vairāk. Man arī ir vairāk motivācijas gan studēt, gan strādāt. Arī ceļošana neliekas nekas traks. Iespējams, ka vienkārši pagaidām man komforts nav prioritāte, tāpēc arī ir vairāk gan piedzīvojumu, gan izbraukumu. Un nevar aizmirst to, ka jaunībā draugu loks ir lielāks, mazais iemācās socializēties un ir komunikabls! Man jau liekas, ka būt jaunai mammai ir tikai pozitīvi, nevaru iedomāties nevienu mīnusu!”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.