Foto – Shutterstock

Kaitīgie mīti. 7

Ko darīt? Vai ir kādas zāles vai medicīniskas procedūras?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Pirmais, kas palīdz sezonālās astēnijas vai astēnijas, ko izraisa psiholoģiskas problēmas, gadījumā, ir dzīves balansa atjaunošana. Jāizveido saudzējošs režīms: pārtraukt pārslogot sevi darbā, mājās un, starp citu, arī atpūtā. Daži no maniem klientiem teica, ka devās uz sporta zāli, lai noslogotu ķermeni. Tas ir pilnīgi nepareizi! Jūsu organisms jau ir sevi izsmēlis, un tā vietā, lai palīdzētu viņam, jūs vēl to noslogojat.

Pat kafija neuzmundrina uz ilgu laiku, pēc divām stundām jau vēlaties doties mājās, ietīties segā un gulēt. Astēnija ir ķermeņa adaptīva reakcija, tas saprot, ka nevar tikt galā un samazina mūsu aktivitātes. Viss, ko mēs varam darīt, ir ieklausīties un paklausīt. Jāsamazina fiziskā un emocionālā slodze – piemēram, jākomunicē ar tiem, kas nenogurdina un nekaitina. Parūpējieties par sevi, aizmirstiet par veiksmes teoriju.

Ko jūs domājat ar “veiksmes teoriju”?

CITI ŠOBRĪD LASA

Mums iedveš, ka šī pasaule ir paredzēta veiksmīgiem cilvēkiem. Reklāmās, filmās rāda mātes, kas visu dienu strādā, vakarā aktīvi spēlējas ar bērniem, gatavo fantastiskus ēdienus, dodas uz dejām un vēl apmierina vīru. Patiesībā nav šādu cilvēku! Cilvēks nevar būt vienmēr aktīvs, jautrs un darbīgs. Psiholoģijā ir izteiciens “viena darba lāsts”. Lai ko neteiktu priekšnieki, reklāmas, dažādi pasniedzēji un treneri, cilvēks konkrētā brīdī kvalitatīvi var veikt tikai vienu uzdevumu. Šāda propaganda noved pie tā, ka mēs, vienkāršie reālie cilvēki, jūtamies vainīgi, ka nevaram būt tādi. Jo mēs esam citādi, reāli, dzīvi un īsti, pieņemam to un nomierināmies.

Bet gadās, ka no pārslodzes izvairīties nav iespējams…

Tad atcerieties svarīgo ieteikumu – pakāpeniskumu. Hroniska noguruma stāvoklī jūs nevarat dramatiski palielināt slodzi, jums tas jādara pakāpeniski. Daudz darba? Veidojiet grafiku – šodien viena lieta, rīt divas vai trīs. Nolēmāt vairāk kustēties? Nesāciet ar skriešanu, staigājiet, pakāpeniski palielinot attālumu. Vai esat nolēmis ēst pareizi? Aizmirstiet vārdu “pareizi”, tas arī ir mīts. Pareiza uztura nav, ir līdzsvarots, tieši jums noderīgs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.