Asi ēdieni 0
Asi ēdieni, kas satur čili, piparus, ķiplokus vai kariju, satur kapsaicīnu, kas ir vielas, kas aktivizē nervu galus un izraisa dedzinošu sajūtu. Ja šī viela nonāk uz jau iekaisušas gļotādas, tā var vēl vairāk pastiprināt sāpes, radīt papildu tūsku un ievērojami palēnināt dzīšanas procesu.
Lai gan daži cilvēki uzskata, ka asa pārtika ir efektīva elpceļu attīrīšanai, iekaisuša kakla gadījumā tā dara vairāk ļauna nekā laba. Kapsaicīna stimulētā reakcija var izraisīt arī klepu vai vēl lielāku gļotādas jutību, kas traucē atveseļošanās procesam. Arī asās mērces un garšvielas bieži satur citas kairinošas vielas, piemēram, etiķi, sarkano piparu ekstraktus vai konservantus.




