Kā ārstēt iesnas zīdainim 0

✔ Pilināt degunā mammas pienu. Dažas mammas iemanās to pat ar strūklu iedabūt uzreiz no krūtsgala. Pirms tam nomazgā rokas (tāpat kā pirms zīdīšanas, arī pirms šīs procedūras krūts nav jāmazgā, lai no pārliekas tīrības to nesausinātu un neveicināti traumu veidošanos). Mātes pienā ir ļoti daudz bioloģiski aktīvu vielu, kas stiprina imunitāti. Tā kā piens ir šķidrs, tas arī mehāniski izskalo nāsi. Homeopāts to vienmēr iesaka kā pirmās “zāles” iesnu gadījumā. Arī ausu, kakla un deguna ārste atbalsta piena pilināšanu degunā. Taču nepārcenšoties ar daudzumu – pietiek ar pāris pilieniem, citādi, par daudz sapilinot, piens var sarecēt un to būs grūti iztīrīt.
Mātes pienam ir mīkstinošs efekts, gļotas pašķaidīsies, nonāks aizdegunē un mazais tās norīs. Tās var izsūkt ar rinomēru – īpašu sūknīti deguna tīrīšanai.
✔ Skalot degunu ar vāju sālsūdeni no pipetes (puspipete uz nāsi) vai šļirces nelielā daudzumā, pēc tam iztīrīt mazuļa degunu ar mazo klizmas baloniņu vai rinomēru. Var arī nelielu vates piciņu sarullēt smalkā, garā rullītī, iemērkt eļļā, piemēram, olīveļļā, un degunu iztīrīt. Tas zīdainim ļaus brīvāk elpot un ēst, turklāt eļļa mīkstina gļotādu.
✔ Ja elpošana ir ļoti apgrūtināta, lietot kādu no aptiekā nopērkamām eļļām vai pilieniem deguna aizlikumam, kas piemēroti zīdaiņiem.
✔ Tā kā svarīga šķidruma uzņemšana, biežāk likt mazuli pie krūts (pirms tam, ja vajag, iztīrīt degunu).
✔ Maigi izmasēt bērna pēdas, jo tajās ir daudz reflektoro punktu, kas aktivē atveseļošanās procesus.
✔ Netālu no bērna gultas var pakarināt ķiploka daivas.
✔ Vēdināt telpu, kur mazulis guļ, pat vairākkārt dienā. Ja iesnas ir nelielas un bērnam mute visu laiku nav vaļā, par labu nāks pastaiga ārā. Nevajag mutītei priekšā likt segu vai šalli, tas saaukstēšanos tikai veicina.
✔ Ja mazulim apgrūtināta elpošana, gultas galvgali paceļ augstāk, zem gultas kājām paliekot grāmatas vai ko citu piemērotu, lai bērns atrastos mazliet piepaceltā pozā. Spilvenu pagalvī nevajag likt.
Svarīgi

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.