Foto. pexels.com/Ella Olssen

Kaulu buljons 8

Dārzeņi, vistas gaļa, liellopu gaļa — nezināt, kuru buljonu izvēlēties? Iespējams, vēlēsities izmēģināt kaulu buljonu — universālu izvēli, kas labi der ar visu veidu garšām, piemēram, garšaugiem, garšvielām un dārzeņiem.

No kaulu buljona var pagatavot sātīgas zupas un pikantas mērces, un tā ir lieliska alternatīva ūdenim rīsu un kvinojas vārīšanai.

Sasaldējiet to, ielejot ledus kubiņu paplātēs, lai pagatavotu nelielas porcijas. Pēc atsaldēšanas kaulu buljonu varat uzglabāt ledusskapī 4-5 dienas.

Lai gan kaulu buljons, iespējams, nav brīnumains ēdiens, tas tomēr sola veicināt veselību. Tā kā tas tiek iegūts, vārot dzīvnieku kaulus, tas satur kolagēnu, glikozamīnu un hondroitīnu, kas var mazināt locītavu sāpes. Citi iespējamie ieguvumi ir gremošanas veselības, miega un smadzeņu darbības uzlabojumi.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.