
Kvinoja 8
Ja jums garšo graudi/sēklas salātos, izmēģiniet riekstu kvinoju. Tā dod patīkamas pārmaiņas rīsu vietā. Vienkārši vāriet kvinoju proporcijā 1:2 ar ūdeni vai buljonu, pēc tam vāriet uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes vai līdz mīksta.
Kad esat pagatavojis kvinoju vienai ēdienreizei, tā var nodrošināt ogļhidrātus saturošu vielu arī citās. Glabājiet to ledusskapī noslēgtā traukā līdz 1 nedēļai un izņemiet to ikreiz, kad esat gatavs atkārtoti izmantot salātos vai pildītos, grilētos cukīnos.
Kvinojas šķiedra palīdz saglabāt sāta sajūtu, var veicināt svara zudumu un veselīgu zarnu kustību. Turklāt tajā ir lielais olbaltumvielu saturs, pretiekaisuma flavonoīdi un augsts magnija, mangāna, vara un citu mikroelementu līmenis.