Foto: Elena Veselova/SHUTTERSTOCK

Kā garšo vegāniskas pusdienas? Trīs veselīgi ieguvumi, baudot augu valsts produktus 25

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga skaidro: “Cilvēkiem vienmēr bijusi vēlme izmēģināt kaut ko neikdienišķu un atklāt jaunas garšas. Turklāt arvien biežāk novērojams, ka jauniešu vidū zaļā ēšana kļuvusi par tendenci. Vairumā gadījumu cilvēki ir pārsteigti, ka vegānisko produktu garša īpaši neatšķiras no mums visiem pazīstamajiem pārtikas produktiem.”

Kāpēc būtu jāpagaršo kaut kas no vegānu ēdienkartes

CITI ŠOBRĪD LASA

• Augu valsts produktu patēriņš ietver dažādas priekšrocības, pirmkārt, tiem ir augsts šķiedrvielu saturs.

• Samazināts piesātināto taukskābju apjoms, kas parasti tiek uzņemts ar gaļu un piena produktiem.

• Patērētājiem ir mazākas iespējas izvēlēties neveselīgas alternatīvas, jo ēdiens ir uz augu bāzes vai gatavots no svaigiem produktiem.

• Patlaban pieejama liela produktu daudzveidība, iepazīstot dažādus pākšaugus, riekstus, pupiņas, piena produktu aizstājējus, kā arī citus ar olbaltumvielām bagātinātus produktus. Turklāt šis dzīvesveids kļūst arvien pieejamāks, jo attiecīgi piedāvājumi plaši izvietoti ne tikai veikalu plauktos, bet arī iekļauti restorānu ēdienkartēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.