Foto – Shutterstock

Atbildības sajūtas ieaudzināšanas taktika 0


• Es būšu kā mamma! Bērnu atbildīgas uzvedības pamats – tā ir atbildīga rīcība no tuvinieku puses. Vecāki vienmēr pilda bērniem dotos solījumus. Bērns redz, kāda mātei ir atbildīga attieksme pret darbu un ģimenes pienākumiem un savās spēlēs kopē tādu rīcību, padarot to par sava rakstura pamatu.

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

• Balvas un sankcijas. Šī metode balstās teorijā par pozitīvas uzvedības nostiprināšanos un izvairīšanos no negatīvas uzvedības.

• Tāpat kā pasakā. Vēl viena metode, kas tuva bērnu uztverei – lasīšana un diskusijas par izlasīto. Jebkurā grāmatā vai multfilmā var atrast atbildības tēmu. Pievērsiet uzmanību šīm epizodēm, apspriediet tās ar bērnu. Varbūt paši sacerēsiet stāstu par to, kā zaķītis iemācījās būt patstāvīgs un atbildīgs?

CITI ŠOBRĪD LASA

• Apgūstam spēlējoties! Pirmsskolas vecuma bērniem spēle ir vadošā darbība. Visefektīvākais veids, lai iemācītu ko noderīgu, ir spēlēties kopā ar viņu. Piemēram, ikdienas sakopšanu varat pārvērst par spēlēšanos: automašīnu noliek garāžā un lelli – gulēt. Jūs varat sacensties ar bērnu, kurš sakārtos vairāk rotaļlietas, bet ir svarīgi ļaut viņam uzvarēt!

Svarīgākais bērnam – redzēt tuva pieaugušā piemēru: atbildīga, patstāvīga, mēreni prasīga.

Avots: 2mm.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.