Foto – Shutterstock

Kā notiek ārstēšanās pie trihologa 0

Pirmajā tikšanās reizē ārsts izvaicā pacientu, lai noskaidrotu problēmas cēloni, kā arī bieži nozīmē specifiskas asins analīzes, piemēram, var tikt paņemti matu paraugi, lai ar mikroskopu novērtētu matu saknīšu paraugus, vai arī paņemts galvas ādas nokasījums, kas pēc tam tiek pārbaudīts laboratorijā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Matu izkrišanu var izraisīt dažādi cēloņi, par ko cilvēki nelabprāt stāsta, piemēram, regulāra alkohola lietošana, dažādas psihiskas saslimšanas, ēšanas traucējumi (bulīmija, anoreksija), seksuāli transmisīvās slimības. Taču ir ļoti svarīgi, lai cilvēks sarunā ar trihologu būtu maksimāli atklāts. Tas var palīdzēt samazināt diagnostikas izmaksas, jo speciālists, izslēdzot kādus specifiskus iespējamo problēmu cēloņus, varēs nozīmēt mazāk nepieciešamo izmeklējumu.

Pēc trihologa apmeklējuma diagnoze tiek noteikti apmēram nedēļas laikā. Tad ir vēlama vēl viena vizīte, kuras laikā speciālists izskaidro problēmas cēloņus un vēlamo terapiju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Triholoģe Lāsma Lapiņa dalās pieredzē: ”Ārstēšanas procesā es nevēlos cilvēkam strikti norādīt, kas viņam jādara. Esmu novērojusi, ka vislabākais rezultāts ir tad, ja mums izdodas rast kopsaucēju, ja cilvēks pats ir ieinteresēts nozīmētajā terapijā un tic, ka tā būs efektīva.”

Apmēram mēnesi pēc ārstēšanas uzsākšanas seko vēl viena tikšanās ar trihologu, lai novērtētu, vai terapija dod vēlamo rezultātu, vajadzības gadījumā tā var tikt koriģēta. Savukārt vēl pēc trim mēnešiem pacients tiekas ar trihologu, lai jau novērtētu acīmredzamu rezultātu.

90% gadījumu, ja ir veikta pareiza diagnostika un terapija, matu izkrišanu izdodas apturēt un pat, iespēju robežās, panākt to ataugšanu. Protams, jāņem vērā, ka mati aug ļoti lēni – apmēram centimetru vai pusotru mēnesī, tāpēc terapija kopumā var ilgt apmēram pusgadu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.