Foto: Africa studio/Shutterstock

Nedrīkstu ēst piena produktus un gaļu, kā uzņemt olbaltumvielas? Atbild Kindzule 2

“Kā uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielas, ja ļoti maz varu ēst piena produktus, gaļu – nedaudz, pākšaugus arī tik nedaudz…” jautā lasītāja Laura.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas
Atbild uztura speciāliste Alise Kindzule:

“Sveika, Laura,
Izklausās ļoti sarežģīta situācija, jo galvenie olbaltumvielu avoti ir tieši gaļa, zivis, piens, piena produkti, pākšaugi, rieksti, sēklas. Tomēr, velns nekad nav tik melns kā to mālē! Šeit būtiski ir saprast, kādēļ minētos produktus var lietot ļoti mazos apjomos. Ja tā ir kāda medicīniska – īslaicīga problēma, tad tai ir konkrēti risinājumi ar papildus lietām, kas ir jāiekļauj ēdienkartē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tā ir paliekoša – ilgtermiņa situācija, tad jāsaprot, kāds tam ir pamatojums.

Šis ir ļoti būtiski tieši tādēļ, ka mūsdienās ir pieejamas metodes pārtikas produktu nepanesību noteikšanai, kas nereti ir nepamatotas vai netiek pareizi interpretētas.

Respektīvi, šķietama problēma nemaz nav pamatota problēma. Skaidrs ir tas, ja drīkst lietot nelielos daudzumos, tā noteikti nav alerģija. Tas uzdevumu atvieglo. Alerģijas gadījumā pārsvarā pproduktus ir pilnībā jāizslēdz no ēdienkartes. Šobrīd noteikti ir aktuāls jautājums, kāds ir pamats šādam pieņēmumam. Es noteikti ieteiktu vērsties pie uztura speciālista, kurš spēs novērtēt situāciju un rast pareizo risinājumu, lai ēdienkarti sakārtotu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.