Produkti, kas nāk par labu aizkuņģa dziedzera veselībai un pat samazina aizkuņģa dziedzera vēža risku 9
Ar dažiem pārtikas produktiem jūs varat uzlabot aizkuņģa dziedzera veselību un samazināt diabēta un aizkuņģa dziedzera vēža risku. Kas tie ir?
Aizkuņģa dziedzeris ir orgāns, kas atrodas starp kuņģi, divpadsmitpirkstu zarnu un liesu un ir atbildīgs par cukura līmeņa regulēšanu asinīs, ražojot insulīnu. Lai aizkuņģa dziedzeris ilgtermiņā funkcionētu, ir noderīgs atbilstošs uzturs.
Diabēts aizkuņģa dziedzera disfunkcijas (cukura diabēta) rezultātā, ko ikdienā bieži dēvē par diabētu, rodas, ja aizkuņģa dziedzeris ražo nepietiekamu insulīna daudzumu vai organisma šūnas insulīnu neizmanto efektīvi. Tas ir visbiežāk sastopamais aizkuņģa dziedzera traucējums.
Aizkuņģa dziedzera vēzis ir retāks, bet saistīts ar lielāku risku un bieži tiek atklāts vēlu.
Mazāk riskants, bet tikpat nepatīkams ir aizkuņģa dziedzera iekaisums, pankreatīts.
Aizkuņģa dziedzera veselību ietekmē arī veselīgs uzturs. Pārtikas produkti ar augstu tauku saturu, saldie pārtikas produkti, alkohols un nikotīns ir kaitīgi, savukārt svaigi augļi un dārzeņi un rūgti pārtikas produkti ir noderīgi. Šķir tālāk un uzzini produktus, kas nāk par labu aizkuņģa dziedzera veselībai.