Foto. pexels.com/Daisy Anderson

Rozīnes – no kūkām līdz kardiologam: atsevišķos gadījumos tās var būt bīstamas veselībai! 0

Teju ik mājā, kad virtuvēs sākas rosīšanās uz kūku cepšanu, uz galda parādās rozīnes – mazās, saldās žāvētās vīnogas, kas piešķir maizītēm, kūkām un pīrāgiem īpašu garšu. Tās ir neatņemama svētku sastāvdaļa.

Reklāma
Reklāma
Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

Bet vai šie mazie brīnumi ir tik nevainīgi, kā izskatās? Vai rozīnes tiešām ir veselīgas, vai arī tās slēpj kādus riskus? Izrādās, ka šīm žāvētajām ogām ir savi noslēpumi, un eksperti atklāj, kā tās izvēlēties, kā uzglabāt un lietot, lai tās būtu draugs, nevis ienaidnieks mūsu veselībai.

Rozīnes ir iemīļotas ne tikai to saldās garšas dēļ, bet arī tāpēc, ka tās ir viegli pieejamas un universālas. No rīta tās rotā brokastu pārslas, pusdienās pievieno pīrāgiem, bet vakarā tās kalpo kā veselīga uzkoda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr tie, kuri rūpējas par savu veselību, nereti sev jautā: vai rozīnēs nav par daudz cukura? Vai to ražošanas un uzglabāšanas procesā nevar vairoties mikrobi? Šie jautājumi nav nepamatoti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.