
6. Konservētas pupiņas 0
Konservētas pupiņas ir pieejams un veselīgs augu valsts olbaltumvielu avots. Lai gan tās satur nātriju, to var samazināt, pupiņas noskalojot aukstā ūdenī. Cilvēkiem, kuriem jāierobežo sāls uzņemšana, piemērotas ir zema nātrija satura vai žāvētas pupiņas.
Ja nav medicīnisku ierobežojumu, konservētas pupiņas ir vērtīgs papildinājums veselīgam uzturam – tās ir bagātas ar olbaltumvielām un šķiedrvielām, daudzpusīgas, ilgstoši uzglabājamas un budžetam draudzīgas.
Sāls nav ienaidnieks, ja to lieto ar mēru un izvēlas uzturvielām bagātus produktus. Rieksti, fermentēti ēdieni, olīvas, konservētas jūras veltes, biezpiens un pupiņas piedāvā veselībai labvēlīgas uzturvielas, kas atsver to nātrija saturu. Izbaudiet to!