Kā tiek ietekmēta miega kvalitāte? 1


Kā izrādās, staigāšana veicina arī miega hormona melatonīna un labsajūtas hormona serotonīna izstrādāšanos. Fiziskās slodzes laikā paaugstinās ķermeņa temperatūra, savukārt, tai pēc izkustēšanās mazinoties, iestājas atslābums, kas uzlabo arī naktsmiera kvalitāti. Tāpat fiziskās slodzes laikā organisms netiek pakļauts stresam, mums arī piemirstot par ikdienas raizēm, tādējādi mazinoties negatīvajām emocijām, kas nereti neļauj iemigt, prātā joņojot tūkstošiem domu.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

To apleicina arī izdevumā Sleep publicētais pētījums, kurā tika secināts, ka cilvēkiem, kuri nedēļā nodarbojās ar mērenu slodzi 3,5 stundu garumā (kā izplatītākā fiziskā aktivitāte pētījuma dalībnieku lokā tika minēta pastaigāšanās), ir krietni vieglāk iemigt, miegam arī esot ciešākam un nepārtrauktam.

Jāpiebilst, ka pilnvērtīgs miegs un mērenā fiziskā slodze, ko nodrošina iešana, ir arī cieši saistīts ar citiem veselību veicinošiem faktoriem – lielāku mūža ilgumu, mazāku hronisku slimību attīstīšanās risku, labāku veselības stāvokli kopumā u.c.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.