Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: SXC

Kā mainās emocionālais stāvoklis? 1


Staigāšanas laikā organismā izstrādājas laimes hormons – endorfīns, rosinot noskaņojuma uzlabošanos, labsajūtas rašanos un dzīvesprieka vairošanos, kā arī sāpju mazināšanos un organisma atslābināšanos. Ne velti tas tiek dēvēts par dabīgo antidepresantu!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Kalifornijas Universitātē veiktā pētījumā atklāts, ka jo vairāk cilvēki ikdienā pārvietojas kājām, aktīvi staigājot, jo laimīgāki jūtas, ievērojami uzlabojoties mentālajai veselībai un vairojoties pozitīvam pasaules redzējumam. Tas secināts, analizējot 37 cilvēku sniegtos datus, viņiem trīs nedēļu garumā ar pedometra palīdzību fiksējot dienā noieto soļu daudzumu. Tāpat tika analizētas noskaņojuma svārstības, nomāktības līmenis un pašapziņas līmenis.

Rezultātā tika secināts, ka tie pētījuma dalībnieki, kuri ikdienā nogāja visvairāk soļu, jutās laimīgāki, bezrūpīgāki un pārliecinātāki par saviem spēkiem. Laba motivācija, vai ne?

Kā tiek ietekmēta smadzeņu darbība?

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā zināms, fiziskās aktivitātes uzlabo smadzeņu darbību un atmiņu, apgādājot smadzenes ar tām tik nepieciešamo skābekli. Tā rezultātā paaugstinās mūsu spēja apstrādāt uztverto informāciju, kā arī uzlabojas kopējais mentālās veselības līmenis.

Jāpiebilst, ka tieši staigāšana pozitīvi ietekmē to smadzeņu daļu, kas atbild par jaunas informācijas uztveri un apguvi, uzlabojot mūsu mācīšanās spējas.

Zviedrijā veiktā pētījumā arī atklāts, ka fiziskās aktivitātes ievērojami paaugstina radošumu, veicinot jaunu smadzeņu šūnu rašanos neiroģenēzes procesa laikā. Izdevumā Journal of Experimental Psychology publicēts arī pētījums, kurā apstiprināts, ka tieši staigāšana ievērojami paaugstina mūsu spēju ģenerēt jaunas idejas, radošumam un domāšanas ātrumam paaugstinoties pat par 60 procentiem. Tātad, ja cīnies ar problēmu, kurai nekādi neizdodas rast risinājumu, atliek vien doties pastaigā!
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.