Rezultāti 0


Agresīva uzvedība pēc izpausmes formām iedalās 5 tipos.
• Verbālā agresija (VA) – cilvēks verbāli izsaka savu agresīvo attieksmi pret citu personu, izmanto vārdiskus apvainojumus.
• Fiziskā agresija (FA) – cilvēks pauž savu agresiju pret citu personu ar fiziska spēka izmantošanu.
• Priekšmetiska agresija (PA) – cilvēks izlādē agresiju uz apkārtējiem priekšmetiem.
• Emocionālā agresija (EA) – saskaroties ar citiem, cilvēks jūtas emocionāli atsvešināts, ir aizdomīgs, viņam šķiet, ka citi ir naidīgi pret viņu, nelabvēlīgi noskaņoti.
• Agresija pret sevi (AS) – cilvēks nav mierā un harmonijā ar sevi; viņam nav vai ir vāji psiholoģiskās aizsardzības mehānismi; viņš ir bezpalīdzīgs agresīvā vidē.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
Lasīt citas ziņas

Sākotnēji summē punktus par katru no pieciem tipiem. Ja punktu summa lielāka par 5, tas nozīmē augstu agresivitātes un zemu adaptīvas uzvedības pakāpi. Kopējais rezultāts 3-4 atbilst vidējai agresivitātes un adaptācijas pakāpei. Summa no 0 līdz 2 atspoguļo vāju agresivitāti un augstu adaptācijas pakāpi katrā no agresijas tipiem.

Tad summē kopējo rezultātu. Ja summa pārsniedz 25 punktus, tas nozīmē augstu cilvēka agresivitātes līmeni un zemas adaptīvās spējas. Summa no 11 līdz 24 atbilst agresivitātes un spējai pielāgoties vidējam līmenim. Summa no 0 līdz 10 nozīmē vāju agresivitātes un augstu adaptācijas līmeni.

testoteka.narod.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.