
Īpaši apstrādāti produkti 0
Īpaši apstrādāti produkti ir kļuvušo par ikdienas izvēli miljoniem cilvēku pasaulē. Šie ir produkti, kuru sastāvā ir mākslīgas piedevas, krāsvielas, garšas pastiprinātāji, kā arī liels daudzums cukura, sāls un neveselīgo tauku. Starp tiem ir brokastu pārslas, gāzētie dzērieni, čipsi, rūpnieciski ražoti saldumi, saldētie pusfabrikāti un ātrās ēdināšanas ķēžu produkti. Neirologs skaidro, ka šāda pārtika veicina hroniskus iekaisumus, kas ilgtermiņā negatīvi ietekmē smadzeņu šūnas un palielina demences risku par aptuveni 25%.
Turklāt šie produkti kavē smadzeņu spēju veidot jaunas neironu saites, būtiski ietekmē atmiņu, koncentrēšanās spējas un smadzeņu darbību. Jo agrākā vecumā šie ēdieni kļūst par ikdienas daļu, jo agrāk smadzeņu funkcijas sāk pasliktināties.